Kako se može videti na licu mesta, gde je automobil marke "škoda superb" u kom se nalazio bivši potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, zajedno sa Brankom Gogićem predsednikom IO SDPS, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, vozilo je probilo zaštitnu ogradu i sletelo s puta, a zatim se prevrnulo na krov, usled čega su povređeni Ljajić i stradali Gogić, dok je na četvorotočkašu pričinjena veća materijalna šteta.

Automobil potpuno uništene karoserije, okrenut na krov, policajci koji vrše uviđaj na licu mesta, vatrogasno vozilo, ali i probijena zaštitna ograda, takozvana bankina, slika je koja se može videti nakon saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Gogić, dok je povređen Ljajić.

Foto:Miljana Isailović/nova.rs

Ljajić je, podsećanja radi, zbrinut jutros u 10.15 časova u Univerzitetskom kliničkom centru sa teškim telesnim povredama, ali nije životno ugrožen, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

Foto:Miljana Isailović/nova.rs

„Ono što je vidljivo bilo na prijemu su povrede grudnog koša. Njegovo opšte dobro stanje je prihvatljivo. Stabilno je, dobrog pritiska, dobrih hemodinamskih parametara, svestan. Sprovodimo dalju dijagnostiku“, izjavio je Perišić na konferneciji za medije.

Kako smo takođe saznali, Ljajić je zadobio serijski prelom rebara, tri rebara, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prelom bočnih nastavaka pršljanskih tela u lumbalnom delu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prelom bočnih masa vratnog pršljanskog tela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prelom lopatične kosti.

Ljajić, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, ima malu tačkicu na mozgu, a u ovom trenutku ni rengenolog ne može da definiše da li je u pitanju krvni sud ili malo krvarenje.

Bonus video: dr Perišić o zdravstvenom stanju Rasima Ljajića


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare