Bivši potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, koji je jutros imao tešku saobraćajnu nesreću kod Ražnja, prilikom koje je poginuo Branko Gogić, predsednik IO SDPS, zbrinut je jutros u 10,15 časova u Univerzitetskom kliničkom centru sa teškim telesnim povredama, ali nije životno ugrožen, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

„Ono što je vidljivo bilo na prijemu su povrede grudnog koša. Njegovo opšte dobro stanje je prihvatljivo. Stabilno je, dobrog pritiska, dobrih hemodinamskih parametara, svestan. Sprovodimo dalju dijagnostiku“, izjavio je Perišić na konferneciji za medije.

Zoran Perišić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Dodao je da dosadašnji pregledi pokazuju da Ljajićeve povrede ne zahtevaju ozbilniju intervenciju.

Kako smo takođe saznali, Ljajić je zadobio serijski prelom rebara, tri rebara, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prelom bočnih nastavaka pršljanskih tela u lumbalnom delu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prelom bočnih masa vratnog pršljanskog tela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prelom lopatične kosti. Ljajić, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, ima malu tačkicu na mozgu, a u ovom trenutku ni rengenolog ne može da definiše da li je u pitanju krvni sud ili malo krvarenje.

Nalazi se u A1 šoku Klinike za anesteziju.

Ljijić je povređen u udesu na auto-putu Niš-Beograd, kod Ražnja, jutros oko devet časova. O ovoj saobraćajnoj nezgodi oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz policije se saopštili da je vozilo „škoda superb“ u kome se nalazio iz neutvrđenih razloga izletela sa puta i prevrnula pri čemu je vozač poginuo.

Bonus video: Nesreća u Novom Sadu: Mercedes udario u trafiku, povređena devojka od 16 godina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram