Foto: E-Stock_petar_jovanovic

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović godinama unazad intrigira crnogorsku i srpsku javnost, a iako je u više navrata označavan kao šef kriminalnog podzemlja u Crnoj Gori, on je to iznova demantovao. Portal Nova.rs otkriva u specijalnom serijalu detalje iz života Brana Mićunović, a kako saznajemo, on je navodno posredovao sastanku između narko-bosa Darka Šarića i istaknutog političkog funkcionera Srbije davne 2010. godine.

Prema operativnim saznanjima do kojih je došao portal Nova.rs, tokom policijske akcije „Balkanski ratnik“, Mićunović je navodno pružao logističku podršku u skrivanju Darku Šariću, koji je osuđen zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Pročitajte još:

Reč je o skrivanju na području Crne Gore, odnosno na ostrvu Sveti Stefan. Takođe, prema podacima iz dokumenta, čak su i pripadnici bezbednosnih službi Crne Gore bili upoznati sa tim da se Šarić skriva u vili na Žabljaku u Crnoj Gori.

Radi se o vili koja se nalazi u vlasništvu Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore. Ono što javnosti nije poznato, a što se navodi u dokumentima do kojih je došao portal Nova.rs, Mićunović je posredovao u realizaciji sastanka između Darka Šarića i izvesnog političkog funcionera, koji se i dan danas nalazi na visokoj poziciji.

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Pomenuti sastanak održan je u avgusta 2010. godine u Miločeru, a zasad nije poznato o čemu se Šarić i pomenuti politički funkcioner pričali. Inače, ne treba zanemariti činjenicu da je tokom 2010. godine za Šarićem bila raspisana poternica upravo zbog šverca narkotika, s obzirom da je januara iste godine za njim bila raspisala međunarodna poternica.

Pročitajte još:

Podsetimo, Brano je navodno Šarićevoj grupi pružao logističku podršku i omogućio transport narkotika iz Južne Amerike do luka Bar i Kotor, ali i potom kroz Crnu Goru. Prema dokumentima do kojih je došao naš portal, Šarić je svojevremeno poslovno sarađivao sa Mićunovićem, međutim, u poslednjih nekoliko godina odnos između njih dvojice se pokvario.

Inače, Šarić se od 2014. godine nalazi u zatvoru. On je osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina, ali i zbog pranja novca stečenih krijumčarenjem narkotika.

Podsetimo, Nikšićanin Branislav Brano Mićunović i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović, našli su se u žiži javnosti januara ove godine, kad su privedeni nakon što je policija prilikom pretresa u njihovom automobilu pronašla oružje. Jedan od Mićunovićevih prijatelja priznao je da je oružje njegovo.

Brano Micunovic
Foto: Luka Zeković/Vijesti.me

Mićunovića u medijima oslovljavaju šefom kriminalnom podzemlja u Crnoj Gori, međutim, Brano je vezu sa kriminalnom iznova demantovao.

Podsetimo, portal Nova.rs dosad je objavio nekoliko tekstova o detaljima iz života Mićunovića. Pisali smo o njegovim poslovima, vezama, kako sa ljudima iz Crne Gore, tako i iz Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar