Foto: Facebook/Brano Mićunović

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović godinama unazad intrigira crnogorsku i srpsku javnost, a iako je u više navrata označavan kao šef kriminalnog podzemlja u Crnoj Gori, on je to iznova demantovao. Portal Nova.rs otkriva u specijalnom serijalu detalje iz života Brana Mićunović, za kojim je svojevremeno bila raspisana poternica od strane pravosudnih organa Italije, kao i kakva je spona između njega i nereda na fudbalskoj utakmici između srpske i italijanske reprezentacije, koji su izbili 2010. godine u Đenovi.

U specijalnim dokumentima do kojih je došao portal Nova.rs, navodi se da je za Mićunovićem davne 2007. godine bila raspisana poternica od strane pravosudnih organa Italije, ali i da je on u tom periodu u Crnoj Gori nesmetano razvijao svoje poslovne aktivnosti i širao svoje vlasništvo.

Pročitajte još:

Navodi se i da je, uporedo, uživao određeni vid zaštite od strane visokih političkih i bezbednosnih funkcionera te zemlje. Između ostalog, Brano je u pomenutom periodu označen i kao pregovarač u pojedinim državnih poslovima Crne Gore, a navodno je u velikoj meri doprineo da preduzeće „Elektropriveda Crne Gore“ bude privatizovano od stane italijanske kompanije „A2A“.

Ipak, iako je Mićunović u više navrata poricao svoju umešanost u fudbalske transfere, Brano je tokom godina negovao izuzetno prisan odnos sa vodećim fudbalskim funcionerima u Crnoj Gori.

Brano Micunovic
Foto: Luka Zeković/Vijesti.me

Navodno, prema podacima iz dokumenata u koja je naš portal imao uvid, Mićunović je u više navrata posredovao prilikom realizacije transfera crnogorskih fudbalera. Jedan od spornih tranfera, sa kojim se Mićunović dovodio u vezu, jeste i prelazak Mirka Vučinića iz FK „Sutjeske“ u italijanski klub „Leće“ davne 2001. godine.

Takođe, dovođen je u vezu i sa transferima fudbalera, ali i dešavanjima u srpskom fudbalu.

Tako se svojevremeno spekulisalo i da je Mićunović bio jedan od organizatora nereda u Đenovi i Italiji, tokom održavanja međunarodne fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Italije. Navodno, pružao je podršku Dejanu Stojanoviću, zvanom Keka, koji je označen kao glavni finansijer pomenutih aktivnosti, čiji je cilj bila diskreditacija tadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Bogdanov: Protest usmeren na FSS

Vođa ekstremnih navijača Crvene zvezde iz Srbije Ivan Bogdanov, nakon hapšenja zbog nereda na stadionu, rekao je pred sudom u Đenovi da su oni bili usmereni protiv Fudbalskog saveza Srbije, jer, kako je tvrdio, ne dozvoljava igračima Crvene zvezde da igraju u reprezentaciji.

Kako je istakao, njegov protest bio usmeren na Fudbalski savez Srbije koji u sastav tima nije pozvao igrače Crvene zvezde.

Podsetimo, Stojanović zvani Keka, vođa novobeogradskog kriminalnog klana, svojevremeno je označen kao finasijer nereda koji su se dogodili u Italiji.

Saradnja s ljudima iz Novom Pazara

Inače, prema dokumentima do kojih je došao portal Nova.rs, Mićunović je tokom 2017. godine navodno uspostavio kontakt sa izvesnim novopazarskih biznimenom H. E., vlasnikom firme za garderobu.

Interesantno je i da se u navedenim dokumentima ističe da je Mićunović godinama unazad gajio dobre odnose sa Radosavom Cvijevićem, poznatijim kao Cvika, koji je u medijima označen kao jedan od najvećih novosadskih narko-dilera.

Tako se, između ostalog, navodi i da je bio intenzivno angažovan na planu pružanja logističke podrške porodici Cvijović, sa ciljem izdejstvovanja pružanja što povoljnijeg položaja Cviki u sudskom postupku koji se protiv njega vodi u Specijalnom sudu u Beogradu.

Foto: E-Stock_petar_jovanovic

Podsetimo, Nikšićanin Branislav Brano Mićunović i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović, našli su se u žiži javnosti januara ove godine, kad su privedeni nakon što je policija prilikom pretresa u njihovom automobilu pronašla oružje. Jedan od Mićunovićevih prijatelja priznao je da je oružje njegovo.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar