Čačak, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Ilustracija Foto: Nenad Nešović

Kako nam je potvrđeno iz Višeg suda u Kraljevu, u tamošnjem sudu donešena je presuda lekaru Opšte Bolnice Novi Pazar I.T ( 58 ) iz Novog Pazara, a on je odlukom ovog suda osuđen na osam meseci zatvora zbog primanja mita.

Prema informacijama koje je preneo novopazarski radio Sto plus, njega je Posebno odeljenje Višeg suda za suzbijanje korupcije oglasilo krivim zbog produženog krivičnog dela primanje mita iz člana 367 stav 2, a u vezi člana 61 Krivičnog zakonika Srbije.

U pitanju je prvostepena presuda na koju su branilac okrivljenog i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu već izjavili žalbe koje razmatra Apelacioni sud u Kragujevcu.

Lekar iz novoparske Opšte Bolnice uhapšen je  17. oktobra 2018. godine, u akciji POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, a nakon istrage I.T. optužen je  “zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo primanje mita”.

Hirurg iz novopazarske opšte bolnice je prema saznjanjima našeg portala u periodu od aprila do oktobra 2018. godine od više lica primao novac i poklone kako bi izvršio operacije ili pružao druge vrste lekarske pomoći člankvima porodica koje je kao lekar bio dužan da izvrši.

“Prikupljeni su dokazi iz kojih se vidi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju OB Novi Pazar ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi”, naveli su u Tužilaštvu.

I.T suđenje je počelo u januaru 2019. godine i trajalo duže od dve godine, a brojna ročišta su odlagana zbog pandemije korona virusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare