Novi protest advokata: Krenuli u šetnju centrom grada

Hronika 01. jul. 202111:19 > 12:30
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Advokati koji zahtevaju povlačenje Nacrta izmena zakona o parničnom postupku iz javne rasprave krenuli su danas u protestnu šetnju do Vrhovnog kasacionog suda i Ministarstva pravde u Beogradu.

Oni na čelu protestne kolone nose transparente: „Ni korak nazad“, kako glasi i naziv njihovog pokreta.

Trenutno ih je više desetina, ali kako je rečeno, radni je dan i sudjena su u toku te je razumljivo da ih nije u većem broju.

Advokat Jelena Pavlović izjavila je da oni traže povlačenje nacrta iz javne rasprave, a u suprotnom će prisupiti radikalnijim merama.

Ona je navela da je za danas, kako saznaje, planiran sastanak Radne grupe za izmenu tog nacrta u Ministarstvu pravde, koju su formirali ministarka Maja Pavlović i predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac.

Medjutim, kako je kazala, tu radnu grupu ne priznaju Advokatska komora Beograda (AKB) i brojne druge advokatske komore.

Pročitajte još:

Advokati su se pre šetnje okupili ispred sedišta AKS, gde su poručili „da AKS nije dobro reagovala i da ne treba dalje srljati sa takvim nacrtom“.

„Mi tražimo poštovanje Ustava i zakona kroz njegove izmene“, poručili su advokati, tvrdeći da je ovaj nacrt protivan interesima gradjana.

Saobraćaj u Ulici kneza Miloša trenutno je u jednoj traci zaustavljen, a šetnju advokata prati vozilo sa razglasom sa kojeg puštaju muziku.

Advokate su podržali i članovi Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Komentari

Vaš komentar