Ilustracija Foto:Nemanja Jovanović

Kosti pronađeni 9. novembra u selu Vrtište su posmrtni ostaci Slavoljuba Radojičića (82) iz Popovca koji je nestao 2. avgusta ove godine. Poređenjem biološkog materijala njegovih srodnika sa DNK iz kostiju obavljeno u Institutu za sudsku medicinu u Nišu ustanovljeno je poklapanje koje je otklonilo svaku nedoumicu u pogledu identiteta skeleta.

Slavoljubova ćerka Danijela Petković kaže da je bila skoro sigurna da se radi o njenom ocu jer je prepoznala odeću koja je pronađena na mestu gde su otkrivene kosti.

„Delovi odeće odgovarali su onoj koju je moj otac nosio kada je otišao na vašar u Nišku Banju ali sam čekala rezultate DNK analize da bih bila u to potpuno sigurna. Nemam nikakvu informaciju o uzroku smrti, ali verujem da mu je pozlilo. Bio je psihički nestabilan, uzimao je terapiju, nije bio dementan. Voleo je da prošeta, tog dana je odlučio da ode na vašar i više o njemu ništa nismo čuli. Prijavili smo nestanak policiji, oni su pribavili snimke sa kamera iz autobusa na kojima sam videla da se nije osećao dobro. To je verovatno bio razlog što je umesto da siđe u Popovcu, produžio dalje do Vrtišta. Zašto je tu sišao i šta se dalje sa njim dešavalo verovatno nikada nećemo saznati“, kaže Slavoljubova ćerka.

Pročitajte još:

Kaže da joj je saznanje da je njen otac mrtav iako je ožalostilo, donelo kakav takav mir.

„Nema ničeg gore nego ne znati šta se desilo sa vašim bližnjim. To nas je mnogo mučilo, kada sam saznala da je u Mezgraji pronađen leš pozvala sam telefonom tu ženu koja ga je našla, pokušavajući da saznam da li je to možda moj otac. Sada kada je identifikovan nekako mi je lakše, bolje je i to nego da ga nikad ne nađemo. Bar ćemo znati gde mu je grob, imaćemo mesto gde da mu zapalimo sveću. Znam da ima ljudi koji su pre njega nestali a da nisu pronađeni, ovo je ipak nekakav kraj“, rekla je Danijela.

Serija užasnih nalaza započela je sredinom oktobra kada je u Pasi Poljani ratar Zvonko Milić pronašao skelet čoveka čoveka koji je i dalje neidentifikovan jer se nijedan od tri DNK uzorka nestalih nije poklopio sa njegovim biološkim materijalom. Poslednji slučaj pronalaska ljudskih kostiju dogodio se 6. decembra u Mezgraji ali je telo odmah identifikovano na osnovu dokumentacije pronađene u odeći. Ustanovljeno je da se radi o osamdesetogodišnjem Slavoljubu Stamenkoviću čiji je nestanak prijavljen 31. oktobra.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – hapšenje Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar