Makedonska policija
Makedonska policija ilustracija Foto:Tomislav Georgiev / Xinhua News / Profimedia

Policija Severne Makedonije objavila je danas da je presekla međunarodni kanal za tranasport droge sa Kosova u Severnu Makedoniju i u toj akciji zaplenila oko 200 kilograma marihuane.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije Suzana Pranjić Talevska je rekla da je vrednost te droge pronađene u dva automobila, koji je policija zaustavila na autoputu „Prijateljstvo“, procenjena na oko 600.000 evra.
Ona je precizirala da je u automobil „opel zafira“, koji je vozio 51-godišnjak iz Skoplja, pronađeno 55 pakovanja marihuane, a prilikom kontrole BMV, za čijim je volanom bio 30-godišnji Skopljanac, crne vreće sa ukupno 116 pakovanja marihunane.
Policija je, kako je istakla, u jučerašnjoj akciji na autoputu „Prijateljstvo“, u blizini jedne benzinske pumpe, zaustaila i dva automobila sa četiri muškarca, koji su bili angažovani na obezbeđivanju transporta te droge.
U blizini pumpe zaustavljeni su „mercedes“, koji je vozio 36-godišnjak iz Skoplja kojem je saputnik bio kosovski državljanin i „mini kuper“ u kojem su bili dvojica Skopljanaca, starih 24 i 36 godina, navela je portparolka MUP Severne Makedonije na konferenciji za novinare.
Droga
Foto: MUP
Pranjić Talevska je rekla da je policija, u konsultaciji sa tužiocem i uz dobijeno naređenje sudije za prethodni postupak, pretresla kuće B.R, vozača BMV-a sa drogom i E.A, koji je bio u pratnji.
Kod vozača BMV-a pronađeno je 29 pakovanja sa marihanom, kesa sa marihuanom, fantomka, dugitalna vaga i 11 metaka, dok je kod E.A. pronađen signalni pištolj od 9 milimetara i pištolj crvena zastava sa 10 metaka u okviru, kao i BMV dovezen sa Kosova bez odgovarajuće dokumentacije, koji je oduzet zbog provere.
****
BONUS VIDEO: Zaplenjena marihuana na Kosovu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar