Foto: Nova.rs/Video

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda kojim je uvažen odštetni zahtev profesora Pravnog fakulteta Vladimira Vuletića, a koji je podneo tužbu protiv režimskog tabloida "Srpki telegraf" jer ga je nazvao pedofilom.

Tabloid „Srpski telegraf“ mora prof Vuletiću, koji je inače i bivši potpredsednik FK Partizan isplati odštetu u iznosu od 150.000 dinara zbog neistinitih tekstova koje je objavio o njemu.

Vuletić je takozvani prorežimski tabloid tužio zbog tekstova „Srpski telegraf otkriva šokantne poruke: Gej afera u vrhu Partizana“ i „Legende Partizana o aferi u Humskoj: Oterajte gej pedofila“.

U obrazloženju presude navodi se da su „skrinšotovi sa Instagram naloga Vuletića bili falsifikovani i nisu predstavljali njegovu komunikaciju sa NN licem“. „Srpski telegraf“ je u tim tekstovima tvrdio da je u Partizanu „čovek koji se prvo našmrče kokainom koji nabavlja od navijača crno-belih, a potom čak i maloletnim muškim studentima završava ispite tako što zauzvrat od njih traži seksualne usluge“.

Pročitajte još:

„Ovo nije samo presuda u moju korist, ovo je i presuda protiv predsednika države koji devet meseci jednog univerzitetskog profesora naziva pedofilom. Bez ikakvog razloga i bez ikakvog slučaja.Izmišljene i falsifikovane prepiske . Ovo je dobra vest i velika stvar za moju porodicu ali i za sve građane. Ovo je nažalost put koji se mora s njima mora proći i koji je u ovom slučaju tri godine. Presuda ih obavezuje da u naredna dva broja objave presudu u svojim novinama, ali i da sa interneta uklone sve tekstove na tu temu“, kazao je prof Vuletić.