Dijana Hrkalović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović govorila je danas i o svojim intimnim fotografijama, a koje se pominju u optužnici koja je podignuta protiv nje od strane Tužilaštva za organizovani kriminal. Naime, dva lica, a prema navodima optužnice reč je o ubijenom advokatu Dragoslavu Ognjanoviću i likvidiranom Dragoslavu Miloradoviću, koji su se u to vreme nalazili na merama, u jednom od svojih razgovora, pominjali su intimne fotografije Hrkalovićeve.

Hrkalović je na suđenju, odgovarajući na pitanja suda, istakla da je obaveštena da se pominje u određenim razgovorima.

„Naizmenično su me Dejan Milenković i njegov zamenik Tomislav Radovanović obavestili da se pominjem u nekom razgovoru. Kako mi je rečeno, parafraziram, radi se o tome da su lice A i lice B komentarisali intimne fotografije na kojima sam, a koje je licu A pokazalo lice C“, rekla je ona dodavši da je reč o fotografijama na kojima se samo ona nalazi.

Ona je istakla da nikome nije govorila da se bilo šta uklanja, te da je prema njenim saznanjima, sav taj materijal dostavljen tužiocu.

Istakla je i da joj je neprijatno zbog pomenutog pominjanja, ali da je nju samo zanimalo to što je lice C dostavilo te fotografije, ali ne i to što su ga lice A i lice B komentarisali.

„Radila sam sve po nalogu Nebojše Stefanovića“

Prehodno je Hrkalović iznela detaljnu odbranu po svim navodima iz optužnice i tom prilikom je negirala krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti.

„U vezi prve tačke optužnog predloga, predmetni izveštaj je kasnio jer je takav bio nalog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kao najpre sekretar UKP-a, a potom i kasnije, obaveštena sam od strane nekog, najverovatnije nekog iz odeljenja koje se bavilo time, da se u prepiskama pominje Stefanović, neki tužioci i visoki pripadnici policije. Tadašnji nalog bio je da uvek kada se pominje Stefanović, ili neka bezbednosno interesantna pojava i osoba, obavesti se direktno on. Ja sam ga obavestila o tome i pomenute izveštaje dostavila u papirnoj formi, u koverti. Potom mi je rečeno da pozovem Dejana Milenkovića i da mu kažem da se sačeka sa slanjem tih izveštaja tužiocu“, rekla je Hrkalović.

Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Dodaje da je nakon toga bilo nekoliko urgencija višeg javnog tužioca Nataše Krivokapić povodom tih izveštaja.

„Poslednja urgencija bila je jula 2017. kada mi je ministar na drzak način rekao: „Prenesi Milenkoviću da joj kaže, da ako ima neki problem sa tim predmetom, nek se obrati direktno ministru.“ Sledećih osam meseci nije stigla nijedna urgencija“, rekla je Hrkalovićeva.

Dodala je da je prva sledeća urgencija stigla od Višeg suda u Beogradu, da pomenuti predmeti i izveštaji mogu da se dostave tužiocu.

Hrkalović je istakla i da nije jasno šta znači da je ona obezbedila bolji procesno-pravni položaj bilo kome, s obzirom na to da je sud cenio dokaze, a naknadno i u žalbenom postupku su cenjeni. Što se tiče kamera, rekla je da apsolutno ništa ne zna o tome, te je istakla da „ako ćemo da raspravljamo o tome da li nedostaju neki snimci sa kamera, trebalo bi pozvati Tomislava Radovanovića i Vladimira Rebića koji su potpisnici izveštaja“.

Vladimir Đukanović, advokat Dijane Hrkalović zatražio je na početku suđenja da, ukoliko sudsko veće pristane da pozove Nebojšu Stefanovića kao svedoka, da se on i Dijana Hrkalović suoče.

Na početku suđenja, advokat Dijane Hrkalović, funkcioner SNS Vladimir Đukanović, predložio je sudu da kao svedoke pozove bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, bivšu Višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić i bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Bonus video: Dolazak Dijane Hrkalović na suđenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar