Vladimir Đukanović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Advokat i član Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović poznat je kao advokat u slučajevima koji su podigli veliku prašinu u javnosti i neretko povezani sa nekim od najvećih državnih afera. Na listi Đukanovićevih kijenata, sada se našao i biznismen iz Prijepolja Dženan Kujović, koji je uhapšen zajedno sa načelnikom novosadske policije.

Đukanović je gostujući na TV Happy, izrazio svoje nezadovoljstvo i „mane“ određenih delova zakona, te je kritikovao na koji način je okarakterisano delo trgovina uticajem.

„Besmislice, na primer neki policajac neće da skloni pijačnog prodavca sa tezge i može da dobije trgovinu uticajem i da ga Više javno tužilaštvo goni, da ide pred Viši sud, a na primer za utaju poreza ideš u Osnovni sud, što baš nije normalno. I samo to krivično delo trgovina uticajem mora da se precizira već jednom. Po načinu kako je to opisano, evo 99 posto zemlje može da se uhapsi“, rekao je advokat Vladimir Đukanović gostujući na TV Happy i dodao:

„Mislim da je samo jedan slučaj dobio epilog i da je nekome presuđeno za to krivično delo za trgovinu uticajm“.

Đukanović se tom prilikom dotakao i uhapšenog načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, koji je uhapšen sa još dva policijska službenika i biznismenom iz Prijepolja Dženanom Kujovićem. Kako je rekao Đukanović, on je pravni zastupnik uhapšenog Kujovića. Sa druge strane, on je od nedavno pravni zastupnik i bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, koja se takođe tereti za trgovinu uticajem.

Pročitajte još:

„U najmanju ruku mi je čudno. I tu je trgovina uticajem. Nemam pravo da nešto govorim dok se vodi istraga, ali moram da primetim da tu ima svega. Mene je, recimo, začudilo da su moj klijent, a i sam načelnik uprave u Novom Sadu dobili pritvor po tri tačke, a kad to dobiješ, znači da nećeš videti belog dana narednih šest meseci, samo ti se to produžava. Ajde dok ti saslušaš svedoke, ali neretko tužilaštva imaju “finu” praksu, pa sad tamo stave 20 svedoka koji moraju da se saslušaju. A dok sve njih ne saslušaju, nikada te neće pustiti. I ti tako sediš u pritvoru, tebe tamo slome, možda se neko javi i kaže: „Ja ću da priznam, ne mogu više“. I onda, ako jedan iz grupe prizna, onda su svi ostali u problemu, bili krivi ili ne. Muka živa“, zaključio je Đukanović.

Kako je naš portal ranije pisao, uhapšeni Dženan Kujović vlasnik je prevozničke firme iz Prijepolja, koja poseduje 20-30 kamiona.

Kujović se dovodi u vezu sa gradnjom autoputa Moravski koridor. Navodno, njegovi kamioni su angažovani da prevoze građevinski materijal za izgradnju puteva. Takođe, kamioni Kujovićeve firme najčešće putuju u Albaniju.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, uhapšeni Kujović je povezan sa poznatim crnogorskim biznismenom R.U.

Malešić je od Kujovića primao korist kako bi ostalim osumnjičenim policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati, a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja.

Uhapšeni policijski službenici su imali zadatak da štite biznismena Kujovića, kao i njegovu porodicu, od krivičnog gonjenja i pružaju savete o postupanju pred nadležnim organima po podnetim krivičnim prijavama.

Tužilaštvo dodaje da je Stanišić pomagao Kujovićevom rođaku, a preko Kujovića, da izbegne pritvor za krivično delo nasilje u porodici.

BONUS VIDEO: Slučaj Hrkalović – Ima li šta neobično što je njen novi zastupnik naprednjak Vladimir Đukanović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar