Dijana Hrkalović Foto:M.M./ATAImages

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, stigla je u Tužilastvo za organizovani kriminal oko 10 sati, vidno doterana, gde treba da da iskaz povodom istrage koja se vodi protiv načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića i ostalih osumnjičenih za zloupotrebe položaja i trgovinu uticajem.

Za razliku od prethodnog puta, kada se pojavila na suđenju za trgovinu uticajem, pre dve nedelje u Specijalnom sudu u Beogradu, ovoga puta Hrkalović je prekrila nanogicu koju nosi, jer se nalazi u kućnom pritvoru.

Inače, Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem načelniku PU Novi Sad Slobodanu Malešiću, kao i još dvojici policijskih službenika i jednom biznismenu uhapšenim pod sumnjom za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja.

Dijana Hrkalović Foto:M.M./ATAImages

Oni se terete da su izvršili udruživanje u kriminalnu grupu radi vršenja pomenutih krivičnih dela od 2018. do danas.

Sa druge strane, Hrkalović, koja je inače doktor psihologije, svojevremeno je važila za desnu ruku bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, čije je delovanje često izlazilo iz okvira funkcije državnog sekretara. Za njeno ime do danas su ostale vezane mnogobrojne afere, zbog čega u javnosti nikada nije uživala pretrani ugled.

Dijana Hrkalović Foto:

U policiju je došla u aprilu 2014. godine na mesto zamenika šefa kabineta ministra, iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Godinu dana kasnije postala je sekretar UKP-a, a za državnu sekretarku je izabrana u julu 2017. godine.

Hrkalović se u maju 2019. godine povukli iz MUP-a, zbog, kako je saopšteno, „drugih obaveza koje će preuzeti“.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović negirala krivicu na početku suđenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare