Foto: KIK Gabriele Menis / The Photo One / Profimedia

Dijana Đoković, majka našeg najboljeg sportiste svih vremena Novaka Đokovića, otkrila je u emisiji "Majke šampiona" koja se emituje na TV Arena Sport, detalje iz karijere svog sina, među kojima su bile i stravične pretnje koje je teniser dobijao zbog branjenja stavova Srbije o Kosovu.

Đokovićeva je tokom gostovanja u emisiji ispričala da su njenom sinu Albanci svojevremeno pretili zbog izjave u kojoj je osudio jednostrano proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, rekavši da je „Kosovo Srbija“.

„Bilo me je strah 2009. godine u Londonu, kada su nas čuvali pripadnici Skotland jarda. Novak je imao pretnje od strane jedne albanske grupe, jer je dao podršku Kosovu. Tada sam imala strah, jer ti si u kući, a oko tebe je Skotland jard. I onda su se svi pitali zašto je izgubio od Marata Safina. Izgubio je, jer je dečko bio pod pritiskom, ali se o tome nije pričalo. Preživljavali smo neke trenutke gde se ti zaista boriš za sebe i svoju porodicu“, rekla je Đokovićeva.

Kako je ispričala, tu nije bio kraj njihovim mukama sa kojima su se susretali tokom Noletove karijere.

„Ja sam doživela da mi je jedna žena iz komšiluka rekla da je čula od dece iz bloka, koja su očigledno narkomani, da su hteli da mi otmu kuče da bi tražili otkup. Tada me je bilo strah dokle sve ovo ide“, rekla je Dijana.

Inače, pomenuta izjava zbog koje se Đoković našao na meti napada, jeste kada je izjavio da je „Kosovo Srbija i da tako treba zauvek da ostane“.

Foto: EPA/ANDREJ ISAKOVIC /Novak Đoković

Đokovićeva se tokom gostovanja u emisiji „Majke šampiona“ osvrnula i na sva odricanja koja su tokom života imali, ali i na šta su sve morali da budu spremni kako bi Novaka izveli na pravi put i omogućili mu da postane najbolji teniser na svetu.

„Moj muž je mnogo puta pričao o zelenašima, sve što je rekao je istina. Ja sam bila uključena to. Znate, ujutru kada se probudite i nemate da kupite hleb, to vas jako boli“, rekla je Đokovićeva.

Ona se osvrnula na to i da su su zbog pomenutih finansijskih problema morali da se obrate zelenašima.

„Sećam se da je Novak išao na juniorski Rolan Garols, neki ljudi su obećali novac i u zadnjem trenutku ga nisu dali. Srđan je morao da uzme novac na kamatu. I onda kada vide da ti se žuri, oni kažu: „Kamata je inače 10, za tebe je 15 odsto, jer ti se žuri“, rekla je Đokovićeva.

Ona je tokom emisije ispričala da su, pored svih odricanja, ipak uspeli da Novaka izvedu na pravi put, investirajući sve u njegovu karijeru, kao i da se to na kraju isplatilo pošto je postao jedan od najvećih tenisera svih vremena. Rekla je i da je njen sin uvek smatrao da je zdravlje na prvom mestu, ali da nikada nije predao meč namerno, bez obzira kakve da je povrede u tom trenutku trpeo.

Ona se tako prisetila meča koji je Đoković igrao protiv Nadala u Vimbldonu iz 2007. godine.

„Celu noć smo mu stavljali obloge, jedva je hodao u papučama. Prvi set ga je razvalio 6:2, Nadal nije znao gde mu je ‘dupe, gde glava’.Ali, kada je tražio tajm-aut da previje rane od žuljeva, Rafa je video krv, mnogo više ga je šetao i morao je da preda“, izjavila je Dijana.

Najteži poraz Olimpijske igre

Dijana Đoković je prilikom gostovanja izjavila i da je njenom sinu Novaku najteže u karijeri pao poraz u prvom kolu Rija de Žaneira, na Olimpijskim igrama iz 2016. godine.

Kako je istakla, to su bile „najveće suze koje je videla“, pošto je Novak smatrao da je time „izneverio“ Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare