Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, sastanak sa direktorima kovid bolnica
Zlatibor Lončar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Broj telefona Zlatibora Lončara nedavno je osvanuo na aplikaciji "Telegram", a korisnici nekoliko grupa pozvali su korisnike da ministru zdravlja telefonom kažu šta misle o uvođenju kovid propusnica u Srbiji. Reč je o nekoliko grupa, poput "Stop cenzuri", "Diskusije migranti" i slično, koje čine mahom korisnici sa ekstremističkim stavovima.

Aplikacija „Telegram“ postala je poznata široj javnosti nakon sramotnih grupa koje su širile kompromitujuće slike i snimke devojaka, bez njihovih dozvola i znanja.

Pročitajte još:

Međutim, ovaj put su prednosti „Telegrama“, aplikacije na kojoj sve informacije korisnika mogu da budu potpuno sakrivene, iskorišćene od strane antivaksera nezadovoljnih zbog mera protiv koronavirusa u našoj zemlji.

Tako je jedan od pripadnika dopisivanja u grupi „Stop cenzuri“ uputio poruku i pozvao više od 3.000 članova da se jave ministru zdravlja:

„Recite mu šta mislite o kovid propusnicama, budite pristojni i učtivi, nećemo se ponašati kao oni. Nismo baš sigurni da je njegov broj, mada vrlo je moguće. U komentar pošaljite skrinšot poruke“, napisao je jedan od korisnika i ostavio Lončarev broj.

Foto:printscreen

Takođe, zasad nije poznato da li je reč o reakciji antivaksera na nedavnu izjavu ministra Lončara. Podsetimo, nakon nedavnog protesta antivaksera ispred zgrade epidemiologa i člana kriznog štaba Predraga Kona, ministar Lončar se oglasio i pozvao građane koji protestuju da dođu ispred njegove zgrade.

Pročitajte još:

„Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta. Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog“, izjavio je nedavno Lončar.

Oni se tada nisu pojavili ispred stana ministra zdravlja, ali je izvesno da su izgleda još uvek kivni zbog epidemioloških mera, odnosno uvođenja kovid propusnica.

Inače, pomenute grupe, na kojima se širi poruka sa brojem telefona ministra, uglavnom služe za širenje agresije prema migrantima, ali i deljenje vesti zbog kojih prozivaju i targetiraju određene medije.

BONUS video: Lončar: Država će reagovati povodom vajber grupe za Ivermektin

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare