Lončar: Antivakseri protiv korone preporučuju lekove za svinje i krave

Društvo 18. okt. 202110:47
Podeli:
Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, sastanak sa direktorima kovid bolnica
Zlatibor Lončar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar izjavio je da je planirano da se ove sedmice održi sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, kao i da su juče održane konsultacije, napominjući da se "čaša prelila" i da se "mora prekinuti lanac zaražavanja".

„Merimo svaku odluku, da izvučemo maksimalni rezultat a sa minimalnim posledicama. To je suština i nije jednostavno“, rekao je Lončar, za TV Pink.

Kako je rekao, mora se naći način da se prekine lanac zaražavanja i, takođe, shvatiti važnost vakcinacije, „bez čega ne možemo da izađemo iz ovog problema“.

On je istakao da je „korona došla i do dece, koja imaju ozbilnu kliničku sliku“, kao i da jutrošnji podatak govori da je 25 trudnica ozbiljno bolesno, a „nijedna nije vakcinisana“.

Na pitanje o uvođenju kovid propusnica, on je rekao da se „radi na tome“.

„Ne postoji ni jedan zakon ni Ustav važniji od zdravlja, u svakom piše da je prioriteta ljudski život“, rekao je Lončar.

On je naveo da su antivakseri „neodgovorne neznalice, koje nisu svesne svoje nesvesti, kako bi rekla deca, pa protiv korone preporučuju lekova za svinje i krave“.

Govoreći o stavovima mladih sa održanih tribina o koroni, on je rekao da „ni sami ne znaju zašto neće da se vakcinišu, ali nastavićemo da ih edekujumo“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar