Čačak, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Ilustracija Foto: Nenad Nešović

Posle razbijanja stakala na vozilima, zimskog gađanja automobila u pokretu grudvama, pojedina deca smislila su novu opasnu zanimaciju – gađanje jajima. To se, kako je objavljeno na Fejsbuk grupi Čačanke, događa već nekoliko dana u večernjim satima u Bulevaru Vuka Karadžića u gradu pored Morave.

Prema rečima vozača, tinejdžeri su, uglavnom, sakriveni u nekom od obližnjih dvorišta odakle gađaju automobile, a potom se daju u beg. To se dogodilo i sinoć po svedočenju naše sugrađanke na FB grupi Čačanke.

„Sinoć, u 23.53 h u Bulevaru na skretanju ka Radničkoj ulici deca se iživljavaju i gadjaju aute jajima. Ja sam stala i pozvala policiju i u čekanju dok stigne patrola pet automobila je stalo sa istim problemom. Ovo što deca rade to je vaspitanje iz kuće, a vaspitanje je nula (čast izuzecima)”, napisala je Jelena Nešić Čajetinac.

PROČITAJTE JOŠ:

U komentarima koji su usledili vidi se da to nije izolovani slučaj, i da se deca na čudam način igraju u Topličkoj ulici, ali i na Železničkoj stanici u Čačku.

„Kod nas u Topličkoj deca otvore vrata zgrade i gađaju stanarima u vrata. U pitanju su klinci od trinaest, četrnaest godina i odvaljuju fasadu“, opisao je događaj Čačanin iz ove ulice.

„Pa koliko znam postoji Komunalna policija, ali pošto ne izlaze ni na poziv kad ljudi šetaju staforde, doge ( znam iz ličnog iskustva) što bi se javljali za unistavanje imovine“, komentar je jednog sugrađanina.

Prema rečima našeg sagovornika iz Policijske uprave Čačak, imali su prijave zbog ovih događaja. Kako kažu, rade na otkrivanju počinilaca i ujedno apeluju na roditelje da to spreče, jer ova igra može biti opasna. Podsećaju da je sud u Subotici za slično delo, gađanje jajima, izrekao kaznu zatvora od deset dana licu od osamnaest godina, na koju je upućen i pre pravosnažnosti presude.

„Ukoliko se vozač kreće većom brzinom, prilikom udaru jajeta u staklo može nesvesno reagovati, naglo zakočiti ili skrenuti sa puta, izgubiti kontrolu nad vozilom“, objašnjava sagovornik portala Nova.rs. iz policije.
On ističe da posledice mogu biti tragične po vozača, ali i po druge učesnike u saobraćaju.

„Sličnu situaciju smo imali i tokom zime. Deca su našim sugrađanima zasipali automobile ledenicama. Sve je sada na roditeljima, moraju imati kontrolu kretanja i ponašanja svoje dece“, zaključuje naš sagovornik iz Policijske uprave Čačak.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Ceraku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar