Foto: Arhiva, Facebook, Instagram

Mnoga deca naših poznatih ličnosti proslavila su se tako što su osvanula kao glavna vest u medijima, ali u - crnoj hronici. Ubistva, krađe, droga, tuče... samo su deo krivičnih dela zbog kojih su mnogi od njih završili iza rešetaka. Poslednji u nizu koji je dobio svojih "pet minuta slave" je sin pevača Olivera Mandića (66).

Foto: Zoran Lončarević

Darijan Mandić (39) uhapšen je u petak popodne nakon što je napao policajce koji su došli po pozivu njegove majke Mirjane (64). zbog nasilja u porodici.  Posle saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu je pušten na slobodu.

Kako se navodi, on se oko 16 časova posvađao sa majkom Mirjanom sa kojom živi na Voždovcu, a potom je i fizički napao. Ona je pozvala policiju, jer je Darijan, prema njenim rečima, bio sve agresivniji, a kada je došla policija, napao je i njih. Njemu je izrečena mera zabrane prilaska i komunikacije sa majkom, jer ovo nije prvi slučaj nasilja u porodici.

Aleksandar Mitrović, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan od najpoznatijih slučajeva dece poznatih koji su završili na optuženičkoj klupi je svakako sin Željka Mitrovića. Aleksandru Mitroviću se već sedmu godinu sudi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17) u Ustaničkoj ulici. Podsetimo, suđenje Mitroviću otpočelo je u oktobru 2015, pune dve godine nakon nesreće, a čitav postupak od početka prate brojne kontroverze. Osim što su se suđenja često odlagala, najčešće zbog izostanaka svedoka, veštaka, ali i promena postupajućih tužilaca i sudija, zabeležen je i višemesečni prekid održavanja glavnih pretresa, u trenutku kada je postupajuća sudija naložila da se dotad sva odrađena veštačenja, obave ponovo zbog brojnih nelogičnih rezultata i stavova veštaka.

Teodora Viktorovic FOTO: FACEBOOK

Teodora Viktorović, unuka glumca Mihajla Viktorovića, koji se proslavio ulogom Ciganovića u seriji „Bolji život“, uhapšena je pre pet godina zbog sumnje da je satarom ubila majku Ljiljanu (62) i baku Ivanku Đukić (91) u stanu u Mileševskoj ulici u kojem se nalazila i njena šestomesečna ćerka. Teodora je tada odvezena u teškom stanju na VMA jer je bila predozirana alkoholom i lekovima.

Optužena Jelena Špagović, Foto: Facebook

Stravičan zločin počinila je i Jelena Špagović (26), ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i funkcionera Srpske desnice. Ona je optužena je da je u junu prošle godine zverski ubila komšinicu Majdu Garović (80) u Zemunu, kako joj ne bi vratila dug.

Ubijena Majda Gavrić, Foto: Facebook

Ubistvo je otkriveno 20. juna 2019. u Krčedinu, kada je prolaznik pronašao ugljenisane delove tela u kontejneru. Tu se nalazilo iskasapljeno telo starice kojoj su, kako su tada naveli iz policije, odsečene ruke, a trup zapaljen. Tačnije, staricu je nasmrt pretukla, a zatim isekla njen leš na komade i ukrala zlatan lanac sa tela, koji je kasnije prodala u jednoj zalagaonici. Delove tela je zatim stavila u kofer, koji je ubacila u iznajmljeni automobil „pežo 508“ i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, gde ga je bacila u kontejner i zapalila ga. Uhapšena je 6. jula iste godine.

Milan Radulović, Foto: Bojana Janjić

Milan Radulović, sin tekstopisca Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, hapšen je više puta, a razlog za njegova krivična dela je, kako se već godinama navodi u medijima, droga.

Potom, u hronici se pre šest godina našao i Vuk Pavković, sin generala Nebojše Pavkovića koji je, vozeći BMW 320I, u Katanćevoj ulici u Beogradu pokosio Mitu Spasića. Osim što ga je tada u punoj brzini udario kolima na pešačkom prelazu, nesrećnom čoveku je neko posle nesreće ukrao novčanik sa 30.000 dinara, zdravstvenu knjižicu i mobilni telefon. Od težih povreda se lečio na Urgentnom i VMA.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sin pevačice Snežane Đurišić uhapšen je pre dve godine zbog sumnje da je počinio niz teških krađa. Odranije je poznat policiji zbog izazivanja dve saobraćajne nesreće, a bežao je i iz klinike za odvikavanje od alkoholizma.

Foto: printscreen/ facebook@rasid sakic

Rašid Sakić, sin preminulog pevača Sinana Sakića, takođe je hapšen više puta. U Loznici je pretukao i opljačkao jednog krojača. Sinanov najstariji sin je privođen još kao maloletnik i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. “Karijeru” je nastavio i kada je napunio 18 godina. U akciji “Sablja” priveden je i to pod sumnjom da je “jedan od šefova” organizovanog kriminala u Loznici. Prošle godine je izašao iz zatvora nakon što je odležao 12-godišnju kaznu zbog ubistva Dragoljuba Despotovića i pokušaja likvidacije Radomira Lazića, kao i posedovanja droge, 22. maja 2002. godine u Loznici.

Foto: Instagram/miresijan

Sinovi Zorana Šijana, ubijenog kriminalca, Mirko i Vukašin, takođe su dobro poznati policiji. Vukašin je hapšen zbog pucnjave na Novom Beogradu, a Mirko, inače i sin pevačice Goce Božinovske privođen je zbog bahate vožnje i saobraćajnih prekršaja, bodenja nožem, tuča, kokaina…

Pre skoro 20 godina, uhapšen je Vojkan Stefanović, sin narodnog poslanika Aleksandra Stefanoviće, jer je naočigled prolaznika pokušao da siluje maloletnicu. Takođe je hapšen i zbog trgovine drogom.

Dražen Dalipagić i Zoran Moka Slavnić Foto: Srdjan Stevanovic

Potom, Zvezdan Slavnić, sin legendarnog košarkaša i trenera Moke Slavnića je po kriminalnim delima javnosti poznat još od marta 1998, kad je kao dvadesetdvogodišnjak u klubu „Četiri sobe“ pucao u Olivera Jovanovića.

Od zadobijenih povreda Jovanović je preminuo 12 dana kasnije, a Slavnić je uhapšen dve nedelje posle obračuna u stanu prijatelja u Novom Beogradu u kojem se krio od policijske potere. Osuđen je na devet i po godina, ali mu je kazna, koju je odležao u KPZ Valjevo, amnestijom smanjena na osam godina. Hapšen je i 2002. godine, kad je za vreme zatvorskog vikenda udario vlasnika beogradskog restorana „Trag“ jer mu nije ostavio slobodan sto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram