Jovan Vukotić, Milan Vujotić Foto: Privatna arhiva ,MUP Srbije, Shutterstok

Milan Vujotić, visokopozicionirani član kavačkog klana, uhapšen je u Istanbulu zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji likvidacije škaljarskog vođe Jovana Vukotića. Uhapšeni Vujotić je godinama unazad poznat istražnim organima, a za njega je šira javnost saznala 2015. godine, kada je ubijen Goran Radoman koji je označen kao prva žrtva rata klanova iz Kotora.

Vujotić je uhapšen nekoliko dana nakon velike akcije, kada je privedeno 12 osoba zbog sumnje da su organizovale likvidaciju Vukotića, koja se dogodila 8. septembra u Istanbulu. Njegovo ime je već godinama poznato u podzemlju, a u pitanju je čovek koji se dovodi u vezu sa čak tri likvidacije.

Ime Vujotića pojavilo se na stupcima crne hronike februara 2015. godine, kada je, u Bloku pet u Podgorici, aktivirana eksplozivna naprava ispod njegovog blindiranog automobila. Vujotić se u tom trenutku nalazio u obližnjem lokalu sa porodicom.

Nekoliko sati kasnije, u Beogradu, ubijen je Goran Radoman i time je započet rat klanova koji ni dan danas ne jenjava, a život je izgubilo više od 50 osoba.

Vujotić, koji je sada „pao“ zbog ubistva Vukotića, i ranije se dovodio u vezu s napadima na vođu škaljaraca. Tužilaštvo je prošle godine tvrdilo da on i Radoje Zvicer, prvi čovek kavčana, stoje iza pokušaja napada na vođu škaljaraca tokom njegovom boravka u pritvoru.

„Uđite i ošinite to g*vno“, pisalo je u telefonskoj poruci koju je navodno Zvicer poslao u grupi za razgovor. Kako su tada prenele Vijesti, reč je o komunikaciji sa Skaj aplikacije.

 

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Inače, Vujotić se dovodi u vezu sa još nekoliko likvidacija.

On je označen kao osoba koja je savetovala koja je najbolja lokacija za otmicu, ali i uputstvo na koji način da kavčani muče Nikolu Stanišića, člana škaljarskog klana koji je potom i ubijen. Kavčani su Stanišića pratili od 27.jula do 1. avgusta 2020. godine kada je otet u mestu Vrmac kod Kotora.

Za njegovo ubistvo osumnjičeni su i Radoje Živković i Zdravko Perunović, takođe uhapšeni u Istanbulu zbog ubistva Vukotića.

Foto: Turska policija

Imao ulogu u ubistvu Kapetana

Ime Milana Vujotića našlo se i u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva zbog tvrdnji da je imao ulogu u otmici, a potom i ubistvu Mila Radulovića zvanog Kapetan, koji je likvidiran 14. oktobra 2020. godine.

Milo Radulović Kapetan Foto: Privatna arhiva

Optužnica za to ubistvo podignuta je i protiv srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića.

Sumnja se da su osumnjičeni oteli Radulovića, a zatim su ga držali u zatočeništvu čak dva meseca. Za to vreme su ga mučili, a potom i ubili i spalili njegovo telo.

Vujotić: Nemam veze sa švercom kokaina

Vujotić je uvek negirao da ima bilo kakve veze s kriminalom. Tako je bilo i prošle godine kada je poslao pismo redakciji Vijesti, u kojem je demantovao da ima bilo kakve veze sa krivičnim delima o kojima se pisalo.

„Odgovorno i odlučno odbacujem sve objavljene navode, na izvor iz spisa krivičnog predmeta u Sloveniji, a posebno naglašavam da nikada, ni na koji način nisam sarađivao niti bio u kontaktu, bilo fizičkom ili telefonskom, niti putem aplikacije Sky, niti bilo kojeg drugog sredstva komunikacije sa licima pomenutim u tekstovima, a koji su osumnjičeni za ova krivična dela. Takođe, posebno naglašavam da nemam nikakve veze sa imenom ili nadimkom LaVitesse na aplikaciji Sky, kao što se to uporno ponavlja u pomenutim tekstovima, niti znam ko je osoba koja je koristila ili koristi to ime, niti da li uopšte postoji takav nadimak i ta osoba ili se radi o neistinitim i izmišljenim navodima koji su, kako se navodi u tekstovima, proistekli iz spisa krivičnog predmeta koji se vodi u Sloveniji“, naveo je on u pismu.

BONUS VIDEO: Ovako su uhapšeni otmičari „kavčanina“

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)