Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Crnogorski državljanin koji je uhapšen u Turskoj u vezi sa ubistvom Jovana Vukotića je visokorangirani član kavačkog klana koji je uhapšen u Turskoj je Podgoričanin Milan Vujotić.

Vujotić je uhapšen po međunarodnoj poternici i ispituje se njegova povezanost sa grupom koja je u Istanbulu ubila Jovana Vukotića, piše „Pobjeda“. Crnogorske vlasti Vujotića traže zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, šverca droge i ubistva.

Pročitajte još:

Ime Milana Vujotića pojavilo se na stupcima crne hronike 15. februara 2014. godine, kada je u podne u Bloku pet, u Podgorici, aktivirana eksplozivna naprava ispod njegovog blindiranog automobila, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom.

Iako je tada javnost prvi put čula za njega, u policijskim evidencijama Vujotić se dovodio u vezu sa grupama koje su se bavile švercom narkotika.

Istog dana, nakon ovog događaja, Vujotić je napustio Crnu Goru.

Toga dana u kasnim večernjim časovima u podzemnoj garaži na Novom Beogradu ubijen je Goran Radoman (37) sa Cetinja. U trenutku kada je Radoman parkirao blindirani ,,BMW“ koji je vozio, ubica je sačekao da on izađe iz automobila i krene ka liftu, koji vodi do stana u potkrovlju u kojem je živio, i zapucao iz automatskog oružja.

Radoman je bio prva žrtva obračuna između škaljarskog i kavačkog klana i jedan od odgovornih za nestanak 300 kilograma kokaina u Valensiji.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za šverc 30 kilograma marihuane

Komentari

Svi komentari (0)