Foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

U Gračanici danas nije bilo protesta zbog prebijanja Luke Dimitrijevića. Razlog je, kako je rekao jedan od učesnika Dušan Borisavljević, to što je Lukin otac Dejan Dimitrijević kažnjen zbog okupljanja građana tokom pandemije ispred Policijske stanice.

Meštani opštine Gračanica su se nekoliko dana okupljali ispred Policijske stanice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom policijskih službenika u slučaju Luke Dimitrijevića koga su pretukli Albanci dok se vraćao kući u društvu devojke i sestre.

Danas protesnog skupa nije bilo, jer je roditelj Luke, Dejan Dimitrijević novčano kažnjen zbog nepoštovanja anti-kovid mera, kazao je za RTV Kim predsednik Omladinskog saveta Gračanice i drug Luke Dimitrijevića Dušan Borisavljević.

„Spontano okupljanje građana je prekunuto zbog informacije koju smo dobili da je roditelju Luke, Dejanu Dimitrijeviću izrečena kazna za kršenje mera. Danas smo otkazali okupljanje, mi svakako i apelujemo na sve, da svako treba da ima svoj stav, i da mere protiv pandemije koronavirusa ne treba da se krše“.

Dušan napominje da civilni sektor zaseda svakog dana od kada se dogodio napad na srpskog mladića.

„Nadamo se da ćemo za par dana izaći sa nekim rešenjem ili predlogom kako poboljšati bezbednosno stanje u opštini Gračanica. Videćemo da sa meštanima i predstavnicima civilnog sektora predložimo zahtev policijskoj stanici i Opštini Gračanica, zahtev za smenu komandira i celog rukovodstva policijske stanice“, rekao je Borisavljević i dodao da:

„Stavovi meštana sa kojima smo pričali je veoma jasan, opšte nezadovoljstvo radom policijskih službenika Gračanice. Jer pored ovog slučaja, veliki broj slučajeva krađe, razbojništva nisu rešeni, i sve to stvara pritisak da narod ode sa Kosova“, istakao je Borisavljević.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana omladinci protesta postavili su table sa natpisima u znak negodovanja, ali su one ubrzo i uklonjene od strane policijskih službenika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar