Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Slučaj prevrtanja autobusa u Bugarskoj, prilikom čega je povređeno 14 osoba, mahom dece, potresao je javnost u regionu. Nesreću će istražiti tužilački tim u Bugarskoj, koji je formiran upravo zbog pomenutog slučaja, a kako saznajemo, zasad se spekuliše o dva uzroka nesreće.

Ono što je izvesno jeste da je reč o ljudskom faktoru, odnosno da nesreću nije izazvao tehnički kvar na autobusu srpskih registracija.

Tužilaštvo je saopštilo da je u toku istraga, a ukoliko se utvrdi da je za nesreću kriv vozač autobusa D. K., preti mu do šest godina zatvora.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Bugarski mediji izveštavaju o dva pravca istrage. Prema jednom, pažnju vozača je odvratio roditelj koji je želeo da sedne na prednje sedište ispred kod vozača.

U pokušaju da spusti prednje sedište, vozač je posegnuo i skrenuo pogled sa puta i tako nenamerno skrenuo udesno. Usledilo je sletanje s kolovoza, a potom i prevrtanje autobusa.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prema drugoj, navodno je jednom detetu pozlilo tokom vožnje. U tom trenutku je majka sa detetom krenula napred da sedne na pomoćno sedište kako bi svom detetu olakšala tegobe tokom puta.

Vozač je navodno pokušao da namesti pomoćno sedište i u tom trenutku ga je majka sa detetom navodno gurnula i njemu je skliznula ruka sa volana.

Pročitajte još:

Ono što je izvesno jeste da su nadležne službe u Bugarskoj oformile tim koji će istražiti sve okolnosti udesa. Saopšteno je da je isključena mogućnost da je do udesa došlo zbog neravnina ili bilo čega sličnog na putu.

Podsetimo, velika nesreća dogodila se u nedelju, oko 20 sati, na auto-putu Trakija. Naime, 14 osoba, od kojih je 12 dece, je hospitalizovana.

Prema dosadašnjim informacijama, većina dece prevezena je u Srbiju i u dobrom su stanju, dok su dva deteta teško povređena i nalaze se u bolnici u Sofiji.

Sa druge strane, jednom roditelju je amputirana noga.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Deca su se u trenutku nesreće vraćala sa festivala folklora u Nasebaru.

BONUS VIDEO: Deca povređena u Bugarskoj stigla u Tiršovu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar