Autobus srpskih registarskih tablica, u kojem su bila deca, prevrnuo se juče u Bugarskoj, a tom prilikom povređeno je 14 osoba. Autobus je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice.

„Brzo smo stali. Nismo se dugo vukli i tumbali“, kaže jedna od učesnica saobraćajne nesreće u Bugarskoj.

Na pitanje novinara kakva je bila vožnja tokom povratka dodaje: „Uobičajena, ništa drugačije nego kad smo dolazili. Nisam primetila da je išlo brže nego što inače idu autoputevima“.

Takođe, kaže da nije delovalo kao da se vozaču spava, jer su oni pre toga pravili pauzu i krenuli sa pumpe.

Na pitanje novinara kako je, ona kaže: „Malo sam se uplašila i potresla, puno dece, ali sada smo dobro. Hvala Bogu da smo svi živi i zdravi.“

Podsetimo, u nesreći koja se dogodila 217 km u pravcu Sofije, kod Stare Zagore, bilo je povređenih,  što je potvrdio Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je rano jutros u mestu Stara Zagora povređene u saobraćajnoj nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj. On je istakao da je najvažnije da nema preminulih, i preneo da je jedno dete noćas operisano i sada se oseća sasvim dobro, dok je vozaču autobusa amputirana noga. Sa druge strane, pojedini mediji izveštavaju da vozaču nije amputirana noga, već da je reč o jednom roditelju.

Preneo je i da će za decu koja se nalaze u bolnici, kada daju izjave, biti organizovan transport za Srbiju, kako njihove porodice ne bi morale da dolaze po njih i kako bi se izbegli eventualni dodatni problemi.

BONUS VIDEO: Taksista pregazio pešaka u Nišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar