Deca koja su povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se prevrnuo autobus, stigli su u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova, gde će biti nastavljeno njihovo lečenje.

Šest ambulantnih vozila i jedan automobil Hitne pomoći u pratnji četiri policijska automobila pod rotacijom stigla su oko 19.45 sati u Dečju kliniku.

Jedno po jedno ambulantno vozilo je dolazilo do samog ulaza u bilnicu, a lekari su izneli jedno po jedno dete iz ambulantnih kola.

Dr Slavoljub Živadinović, direktor Hitne pomoći u Nišu, rekao je ranije danas da su poslali sedam ambulantnih vozila na granični prelaz sa Bugarskom kako bi transportovali povređene.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Oni su došli sa pet vozila, a mi sa sedam. Mi smo obezbedili za svakog pacijenta zasebno vozilo“, rekao je Živadinović.

Sa druge strane, bugarski doktor Georgi Dejanov rekao je za medije da deca imaju više psihičke traume.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prvobitno je bilo navedeno da će deca biti prebačena u Niš, ali je u međuvremenu došlo do promene. Vozila Hitne pomoći su povređene prebacila od graničnog prelaza sa Bugarskom, Gradina.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs
Kako su izvestili bugarski mediji, osmoro dece i četvoro odraslih povređeno je kada se autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla JU Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.
Prema prvim informacijama, za nesreću je odgovoran ljudski faktor, odnosno vozač autobusa koji je prilikom pokušaja da podesi suvozačevo sedište, izgubio kontrolu za volanom i sleteo u jarak. Njemu je po nalogu tamošnjeg tužilaštva, određen pritvor.
****
BONUS VIDEO – Povređena deca iz Bugarske se prevoze za Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare