Vladimir Cvijan Foto:Medija centar Beograd

Otac Vladimira Cvijana, advokata i bivšeg visokog funkcionera DS i SNS, za čiju je smrt javnost saznala posle tri godine, zahtevao je od JKP "Pogrebne usluge" da ne objavljuje datum kremacije njegovog sina na svom zvaničnom sajtu, saznaje portal Nova.rs. Upravo je to jedan od razloga kako je smrt nekadašnjeg bliskog saradnika predsednika republike uspela da ostane skrivena sve do prošle nedelje.

Mnogobrojne kontroverze o smrti nekadašnjeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnjeg člana SNS ne prestaju da potresaju javnost. Proteklih dana, u javnosti se vodila polemika zašto se  tako dugo nije znalo za Cvijanovu smrt, s obzirom na to da je bio javna ličnost i neko ko se nalazio u žiži dešavanja.

Interesantno je i da čak i niko od njegovih najbližih saradnika nije znao da je on preminuo, što dodatno baca sumnju na ceo slučaj.

Prema nalazima obdukcije, smrt je nastupila utapanjem, a misteriju je produbljivalo i to što su detalji o njegovoj sahrani kao i mestu gde je pokopan, ostali skriveni od javnosti.

„Cvijanovo telo pronađeno je u Dunavu 5. januara 2018. godine, a kremiran je 19. januara iste godine, na zahtev njegovog oca Mirka Cvijana, inače profesora Biološkog fakulteta“, ispričao je juče izvor našeg portala.

Ono što je takođe u najmanju ruku čudno, a što objašnjava naš izvor, jeste i to što se Cvijanovo ime nije pojavilo na zvaničnom sajtu JKP „Pogrebno“, gde se svakodnevno objavljuju imena osoba koje se tog dana sahranjuju.

Inače, Vladimiru Cvijanu, iza koga je dugogodišnja karijera, trag se gubi 2014. godine, kada je nestao iz javnog života Srbije. Spekulisano se da je neko vreme boravio u Americi, a takva saznanja imala je i njegova bivša supruga.

Inače, interesantno je da se vest o njegovoj smrt pojavila i te 2018. godine, kada je, iz nepoznatih razloga, praktično „ugušena“.

Te godine pojavila se informacija da je Cvijan ubijen, ali je potom magazin Tabloid objavio da je on ipak živ i da se nalazi u Njujorku. Kako su tada navodili, on se novinarki tog portala javio preko određenog podsrednika i on je tada rekao da se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama pod zaštitom nadležnih službi za borbu protiv organizovanog kriminala i pranja para

Podsetimo, Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar