Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tokom prethodnog vikenda u Srbiji se dogodilo 268 saobraćajnih nesreća, u kojima je poginulo devet, a povređeno je 88 učesnika u saobraćaju, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP je naveo da je čak šest osoba koje su nastradale u nesrećama ovog vikenda mlađe od 20 godina, uklјučujući četvoricu mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelјu, 26. juna, u 2.30 časova kod Čačka, kada je vozilo u kome su se prevozili sletelo sa puta u korito reke Kamenice.

„Ministarstvo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima. Takođe apelujemo na roditelјe, odnosno staraoce, da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravlјanje“, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom proteklog vikenda su, kao što je najavlјeno, sproveli pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja.

Tokom vikenda, u kontroli saobraćaja bilo je angažovano više od 1.600 policajaca, kontrolisano je više od 19.000 vozila i otkriveno je gotovo 7.000 prekršaja.

Saobraćajna policija isklјučila je iz saobraćaja 642 vozača koji su zatečeni da upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

„Pored toga, 2.841 vozač je sankcionisan zbog prekoračenja brzine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.500 vozača, odnosno putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 20 lica“, naveo je MUP.

BONUS VIDEO – Četiri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći kod Čačka

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar