Ilustracija Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Protekli vikend u Srbiji obeležilo je nekoliko stravičnih saobraćajki u kojima su stradale četiri osobe, dok je više povređenih. Crni niz otvorila je stravična saobraćajka koja se dogodila u subotu oko ponoći, nedaleko od Vladimirovca, kada se automobil marke "lada" zakucao u traktor.

Prilikom sudara „lade“ i traktora na licu mesta poginula je jedna osoba, dok je druga žrtva povredama podlegla u bolnici.

Pored prijatelja Zorana A. (32) i Vladimira M. (30) koji su stradali, troje ljudi je povređeno, među kojima je i Anastasija J. (20), koja se nalazi u kritičnom stanju.

Zoran Aćimović,Vladimir Milojević Foto: Privatna arhiva

„Pretpostavlja se da se automobil kretao velikom brziom i naleteo je na traktor, koji je, prema prvim informacijama do kojih je istraga došla, bio propisno osvetljen i obeležen. Uzrok nesreće je najverovatnij eneprilagođena brzina“, naveo je izvor iz istrage ranije za naš portal.

Kako navode mediji, iako i sam povređen, traktorista je uspeo da iz uništenog vozila izvuče troje putnika i tako im spasi živote.

Inače, nakon udesa, automobil se zapalio, te je vozač izgoreo u vatrenoj stihiji i nije mu bilo spasa.

Samo nekoliko sati kasnije, tačnije oko četiri ujutru, dogodila se još jedna saobraćajna nesreća. Tinejdžerka A. Đ. (16) iz Ivanjice poginula je u teškom udesu na magistralnom putu Ivanjica-Arilje, kod mesta Milovići Prilike.

A.Đ Foto:privatna arhiva/facebook

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, za volanom se u trenutku udesa nalazila A. S. (20), drugarica stradale devojke. Ona nije imala položen vozački ispit, a auto joj je dao da vozi drug.

Pročitajte još:

U jednom trenutku, devojka je preletela preko bankine, auto se prevrnuo, a na licu mesta poginula je mlada tinejdžerka.

Mladi, koji su se nalazili u kolima u trenutku udesa, vraćali su se iz provoda, iz diskoteke u Arilju.

Crni niz na srpskim putevima, nažalost, nastavio se i tokom jučerašnjeg dana. Tako je jedna osoba poginula u nesreći koja se dogodila kod Obrenovca, kada je traktor sleteo s puta i prevrnuo se.

Zasad nije poznato pod kojim se okolnostima dogodio udes, a ekipa Hitne pomoći je po dolasku na teren mogla samo da konstatuje smrt stradalog vozača.

Tokom jučerašnjeg dana i iz policije su apelovali na vozače da pažljivo voze. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin apelovao je na vozače da poštuju saobraćajne propise i ponašaju se odgovorno u saobraćaju.

„Smrt u saobraćaju jednostavno može i mora da se izbegne. Vežite pojas, usporite, nemojte da pijete, nemojte da sedate drogirani za volan. U odnosu na prošlu godinu za 75 odsto je povećan broj otkrivenih vozača koji voze pod dejstvom narkotika. Nema opravdanja za alkohol, za drogu, nema opravdanja da ne vežete pojas, da ne vežete pojas svom detetu. Nema opravdanja za smrt u saobraćaju“, rekao je ministar policije Vulin.

Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

On je, zajedno sa načelnikom Uprave saobraćajne policije Slavišom Lakićevićem i direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem, tokom jučerašnjeg dana obišao patrolu saobraćajne policije, koja u sklopu međunarodne akcije vrši pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa.

Istakao je da će saobraćajna policija nastaviti sa pojačanom kontrolom saobraćaja i akcijama usmerenim na poboljšanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

BONUS video: Udes kod Bubanj Potoka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare