Uklanjanje bombe iz Prvog svetskog rata pronađene na gradilištu u Vlajkovićevoj ulici Foto:MUP Srbije

T. P. (36) koji je uhapšen zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, u decembru 2022. godine bio je osuđen na 13 meseci zatvora zbog organizovanog kriminala i krađe automobila. On je od ranije poznat policiji kao član auto mafijaške grupe sa Pala.

Naime, T. P. se teretio da je zajedno sa članovima organizovane kriminalne grupe vršio krađu, krijumčarenje i prodaju uglavnom skupocenih motornih vozila. Radi se o više od 200 vozila, koja su ukradena na području Kantona Sarajevo, Istočnog Sarajeva i drugih krajeva BiH, pisali su bosanski mediji.

Pročitajte još:

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine 2018. godine podiglo je optužnicu protiv 27 osoba zbog organizovanog auto-kriminala u predmetu kodnog naziva „volan“, među kojima je bio i T. P.

Kako se navodi, on je tada priznao krivicu i osuđen je na 13 meseci zatvora, ali pošto se nije odazvao na izdržavanje kazne, za njim je raspisana poternica.

Teška saobraćajna nesreća na ulazu u Bački Petrovac iz pravca Novog Sada Foto: Instagram/192_rs

Vozio sa falsifikovanim dokumentima

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pre dva dana uhapšen I. P. (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom zbog izazivanja saobraćajne nesreće, i da je zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo utvrđeno da su hrvatski dokumenti lica falsifikovani.

Lice je kod sebe imalo vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske. Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o licu koje se zapravo zove T. P., državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani – izjavio je ministar Dačić.

Teška saobraćajna nesreća na ulazu u Bački Petrovac iz pravca Novog Sada Foto: Instagram/192_rs

Podsetimo, sumnja se da je T. P. upravljao „mercedesom“ kada je u nedelju oko podneva izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula žena S. J. (38) iz Novog Sada i kada su u tom udesu povređeni i njen suprug i troje maloletne dece.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Stupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare