Foto: EPA-EFE/PANTELIS SAITA

Priča o doušniku, jednom ili više njih, iz redova škaljarskog klana koji su likvidatorima iz rivalskog, kavačkog, otkrili informaciju gde se u Atini kriju Igor Dedović i Stevan Stamatović, koji su likvidirani januara ove godine i Alen Kožar i Damir Hadžić koji su ubijeni na Krfu krajem jula, dobila je svoj nastavak s obzirom da je osoba koja je označena kao "cinakroš" prema pričama koje kruže u srpskom i crnogorskom podzemlju bila sa njima u kontaktu duže vreme, posećivala ih na tajnim lokacijama, a onda posle poslednjeg ubistva - misteriozno nestala.

Grčka policija je tokom uviđaja u vili u kojoj su boravili ubijeni Kožar i Hadžić pronašla DNK treće osobe, koja je misteriozno nestala i kojoj se zatim gubi svaki trag iako su neke informacije govorile da se ta izvesna osoba pojavila u Španiji.

Škaljarci su upravo posle saopštenja policije da postoji trag treće osobe koja je bila toliko prisna sa ubijenim Kožarom i Hadžićem suzili krug osumnjičenih i  krenuli u lov na „cinakaroša“. Prema nepotvrđenim saznanjima novinara Nova.rs,  posle naznaka da je za informacije o dojavi gde se kriju visokorangirani članovi klana dobio milion evra, sumnji o kome se radi više nije bilo, pa su ga posle jurnjave kroz nekoliko evropskih zemalja sustigli i mučili do smrti tako što su mu odsekli prste, a šrafcigerom izvadili oči, pre nego što je ubijen.

„Priča o cinkarošu krenula je nekoliko dana posle zločina na Krfu. U toj verziji koja izlazi iz podgoričkog podzemlja utvrđeno je da je taj muškarac bio u samoj vili, gde je i nađen njegov DNK. Takođe, utvrđeno je da je bio u telefonskom kontaktu sa ubijenim Stevanom Stamatovićem u mesecima neposredno pre nego što su Stamatović i Dedović likvidirani u restoranu u Atini. I prosto, on se tu pokazao kao ključna karika njihove logistike i skrivanja“, kaže za Novu.rs, Tamara Marković Subota, novinarka koja se već duže vreme bavi ratom dva crnogorska klana.

Ona dodaje je lov škaljaraca, prema njenim saznanjima,  nastavljen u Španiji, gde je navodno prema pričama iz podgoričkog podzemlja, lociran „cinkaroš“, kome se upravo u ovoj zemlji, u kojoj je i počeo rat dva crnogorska klana, gubi svaki trag.

„Pojavile su se informacije da je on ubijen i spaljen, a da li je to zaista tačno, španska policija nije nikada potvrdila zvanično.

„Navodno su nađena dva tela, ali to su za sada spekulacije koje zvanično nisu potvrđene. Sve informacije su na nivou operativnog saznanja i informacija iz podgoričkog podzemlja. Takav zločin ne može da ne ostane bez nekog traga. Ja verujem da tu ima neke istine i da se ova priča o likvidaciji ne širi tek tako, dodaje ona.

Foto: E-Stock/Petar Jovanovic, Milan Lucic

Bezbednosne službe Grčke, Srbije, pa i Crne Gore i dalje pokušavaju da prikupe sve informacije, ali osim tvrdnji i glasina nikavih konkretnih imena i dokaza nema. Nagađa se da su u likvidaciji i otkrivanju lokacija gde se u Atini i na Krfu kriju visokopozicionirani članovi klana umešana i dva srpska državljanina koji su profesionalne ubice dovele do atinskog restorana i vile na Krfu i da su njihova tela spaljena, ali ni za ovu tvrdnju osim glasina , nema ni jednog dokaza.

Podsetimo, rat dva najjača crnogorska kriminalna klana, škaljarskog i kavačkog (mesta u blizini Kotora) počeo je 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz skladišta u Valensiji.  Sredstva za likvidaciju se nisu birala, kao ni žrtve. Ginuli su pripadnici oba klana, ali i članovi porodica, poznanici i prijatelji. U ratu dva klana do sada je ubijeno više od 50 osoba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar