Škaljarci preuzeli istragu u svoje ruke, krenuli u osvetu

Hronika 15. avg. 202022:44
Podeli:
Foto: EPA-EFE/PANTELIS SAITA

Škaljarci su, kako se sumnja, došli do imena osobe koja je navodno "smestila" Igoru Dedoviću i Stevanu Stamatoviću, a potom i Alanu Kožaru i Damiru Hadžiću.

Grčki i srpski obaveštajci navodno imaju podatke o tome ko su dve od četiri osobe koje su 19. januara upale u restoran u predgrađu Atine i ubile vođe škaljarskog kriminalnog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, dok su večerali sa suprugama i decom.

Kako saznaje Televizija Vijesti, reč je o državljanima Srbije, ali istražitelji, za sada, nemaju dovoljno dokaza kojima bi potkrepili svoja operativna saznanja.

Dok prikupljaju dokaze, istražitelji istovremeno strahuju da bi ih pripadnici škaljarskog klana mogli preduhitriti u lociranju i ubijanju osumnjičenih, kako bi se osvetili. Tako sumnjaju da su škaljarci upravo to uradili u slučaju ubistva Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića, prošlog meseca na Krfu.

Istražitelji, naime, strahuju da su prijatelji ubijenih škaljaraca preuzeli istragu u svoje ruke i na jedan od najmonstruoznijih načina krenuli u obračun sa onima za koje su ubeđeni da su odali njihove vođe.

Škaljarci su, kako se sumnja, tako došli do imena osobe koja je navodno „smestila“ Dedoviću i Stamatoviću a potom i Kožaru i Hadžiću. Nedugo zatim, kako se veruje, uspeli su da dođu do druge države gde su ga našli a potom mučili do smrti, i nakon toga zakopali, kako ga niko ne bi pronašao. Strahuje se da na ovaj način nije završila samo jedna već više osoba.

Ova saznanja nedavno su, pozivajući se na svoje izvore iz bezbednosnih krugova, objavili srpski mediji, čiji obaveštajci usko sarađuju sa grčkim kolegama. Interesantno je da zvanične podatke naša policija još nema.

Sudbina ovih osoba možda nikada neće biti poznata jer u većini slučajeva, za njima ne tragaju porodice već policija, budući da je za mnogima zbog raznih krivičnih dela raspisana Interolova poternica.

Ubistva članova suparničkog kriminalnog klana na ovakav način nije novina jer je i 2017, na starom putu Cetinje – Nikšić, u mestu Kobilji do, pronađeno do pola zakopano telo Nikšićanina Pera Damjanovića, koji je takođe važio za člana škaljarskog klana.

Komentari

Vaš komentar