Majda Garović i Jelena Špagović
Majda Garović i Jelena Špagović Foto:Facebook

Suđenje Jeleni Špagović (26), ćerki političara Saše Dujovića, koja je optužena za ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019., nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu, svedočenjem bivšeg supruga okrivljene i njegovog brata.

Marko Špagović, bivši suprug optužene, izjavio je da je taj dan, kada se zločin dogodio, bio kao i svaki drugi.

„Bio je to jedan normalan dan, išli smo da kupimo patofne detetu i nakon toga smo popili limunadu u kafiću i planirali kako da vodimo dete na more te godine“, rekao je Marko Špagović odgovarajući na pitanje tužioca kako je izgledao njegov susret sa Jelenom nakon zločina.

Pročitajte još:

Kako je istakao, on se krajem decembra zakonski razveo od Jelene sa kojom ima zajedničko dete. Ne obilazi je, ali je kroz pisma obaveštava o razvoju njihovog deteta.

Istakao je i da nije znao a Jelena ima psihičke probleme, ali je tokom pretresa istakao da je optužena jednom prilikom pokušala da se ubije popivši prekomernu dozu lekova.

Sa druge strane, bivši dever optužene, Darko Špagović, takođe je ispitan danas. On je istakao da se Špagovićeva od razlaza sa njegovim bratom 2018. godine ponašala drugačije nego ranije.

„Uočio sam promene kod nje jer je bila galantnija i kupovala je familiji i prijateljima skupe poklone i nosila im po pune kese. Mom sinu je kupila rođendanski poklon vredan 300-400 evra. Za godinu dana se selila tri, četiri puta“, rekao je on.

Podsetimo, osumnjičena se tereti da je ubila deviznu penzionerku Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna, a mediji su ranije pisali da je motiv bio dug. Navodno je istragom utvrđeno da je Špagović od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare