Carinici su danas na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 200 kilograma suvog mesa spakovanog u tovarni deo jednog kombija, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao kombi “VW Crafter“ domaćih registarskih oznaka koji se, prema rečima vozača, uputio ka Nemačkoj.

Kako se navodi u saopštenju, na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je izjavio da sem ličnog prtljaga ne prevozi ništa više.

Međutim, kada su carinici otvorili tovarni deo kombija radi detaljne kontrole, osetili su karakterističan miris suvog mesa koje vozač nije ni pomenuo.

Krijumčarenje 200 kilograma suvog mesa Foto:MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

„Ubrzo je utvrđeno da se u teretnom delu kombija, među stvarima, kriju kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda i to: 130 kg goveđe pršute, 40 kg sudžuka i 30 kg suve ovčetine“, navela je Uprava carina.

Krijumčarenje 200 kilograma suvog mesa Foto:MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

„S obzirom da se radi o osetljivoj robi životinjskog porekla, neprijavljenoj, bez deklaracije i prevoženoj u nehigijenskim uslovima, o otkrivenom krijumčarenju je odmah obaveštena nadležna Granična veterinarska inspekcija. Podsećamo da putnici sa sobom mogu nositi hranu, ali u količini za koju je očigledno da je namenjena za lične potrebe i koja je pritom fabrički upakovana“, dodaje se još u saopštenju.

Krijumčarenje 200 kilograma suvog mesa Foto:MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

***

BONUS VIDEO – Tužan odlazak lavice Kiki pokrenuo pitanje šverca životinja – šta Srbija čini sa to spreči

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar