Ilustracija Foto: Zoran Lončarević

Krizni štab saopštio je danas da su u Kazneno-popravnom zavodu Sremska Mitrovica 123 osobe zaražene virusom kovid.

Podsetimo, proteklih nedelja u Srbiji je aktuelna rasprava o stanju i uslovima u kojima se nalaze oboleli od kovida u Kazneno-popravnih zavodima u našoj zemlji.

Pročitajte još...

Između ostalog, našeg portalu javili su članovi nekoliko porodica osuđenika, koji tvrde da njihovi bližnji, koji se nalaze na izdržavanju zatvorskih kazni, ne dobijaju adekvatnu medicinsku negu.

Situacija je najalarmantnija bila u KPZ Niš, a tokom prethodnog dana nekoliko stotina osuđenika je odbilo ručak zbog loših medicinskih uslova. Između ostalog, tokom jučerašnjeg dana, grupa od dvadesetak predstavnika Udruženja za postpenalni prihvat i resocijalizaciju osuđenih „Novi početak“ i članova porodica osuđenika okupila se juče ispred niškog KPZ-a u znak podrške osuđenicima koji, kako su kazali, štrajkuju glađu zbog „potpuno neadekvatnog zbrinjavanja i lečenja“ onih koji su inficirani ili suspektni na korona infekciju, od koje navodno masovno oboljevaju.

Povodom ove situacije oglasila se i Uprava zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, koja tvrdi da svi osuđenici dobijaju adekvatnu medicinsku negu, kao i da su svim zavodi opremljeni sa svim neophodnim lekovima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar