Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Čaba Der (39) iz Čantavira, koji je optužen za nekoliko ubistava, navodno je pretukao svog cimera iz ćelije u zatvoru u Mađarskoj.

Kako prenose mađarski mediji, Čaba je 17. decembra došao u sukob sa drugim zatvorenikom jer je saznao da se radi o čoveku koji je ubio ženu, a kako je rekao svom advokatu, on ne može da podnese one koji zlostavljaju žene, navodno je nasrnuo na cimera.

Pročitajte još...

„Bio je u zatvoru sa prestupnikom koji je optužen za ubistvo žene, sa nekoliko uboda nožem pre tri godine. Zbog toga je moj klijent tražio njegovo premeštanje“, rekao je advokat Čabe Dera dr Kristian Gulja, piše portal Blikk.hu i dodao:

„Njegova ćelija pokrivena je kamera, pa video snimak incidenta postoji, ali ga ja još nisam video. Na osnovu toga što je moj štićenik udario drugog zatvorenika, protiv njega može da se pokrene disciplinski postupak, pa čak i krivični zbog lakše telesne povrede. Kazneno-popravni zavod trebalo je da se pobrine da pritvorenici kojima je povećan rizik od zajedničkog stvaranja bilo kakvih problema ne budu smešteni u istu ćeliju“, rekao je advokat.

Očekuje se da će protiv Dera biti pokrenuta disciplinska istraga.

Podsetimo, Der je u pritvoru u Mađarskoj, gde mu se sudi za ubistvo tamošnjeg biznismena u Budimpešti u septembru 2018. godine. On je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj.

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

U Srbiji se tereti za ubistvo Nebojše Markovića januara 2019. na Banovom brdu. Pretpostavlja se da je tada prava meta bio brat Markovićeve supruge Aleksandar Šarac, pripadnik bande „Pink panteri“, koji je ubijen oktobra u TC Ušće na Novom Beogradu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar