Ilustracija Foto: N1

Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdio prvostepenu presudu kojom je Miloš Buha oslobođen optužbe za saučesništvo u teškom ubistvu Vojislava Škrbića u "Gondoli" 2014. godine.

Prethodnom presudom za ovo delo Buha je bio osuđen na 17 godina zatvor, prenosi 021.

Kako je navedeno u odluci suda, utvrđeno je da saučesništva nije bilo, jer nema dokaza da je postojao prethodni dogovor.

Predsednica veća Višeg suda sudija Nataša Vojnović navela je prilikom obrazlaganja presude da je veće analiziralo segment po segment, gledajući snimke sa nadzornih kamera. Takođe, ona je navela da sada pokojni Škrbić i Miloš Buha nisu bili ni u kakvom sukobu i da prema oceni suda nema dokaza da je Miloš zaklonio Dušana Buhu tako da ga Škrbić ne vidi.

„Analizirajući snimke od ulaska u lokal na oko 50 sekundi, samo u jednoj od njih ovde okrivljeni se našao tako da oštećeni ne vidi Dušana Buhu“, zaključila je Vojnović u obrazlaganju presude.

Branilac Miloša Buhe, dr Gvozden Grgur, naveo je za Dnevnik da tužilaštvo u svojoj žalbi nije isticalo nove dokaze ili okolnosti koje bi mogle dovesti do drugačije sudijske odluke.

Miloš Buha je uhapšen u novembru 2017. godine po poternici, nakon tri i po godine od ubistva.

Za ubistvo je na 18 godina robije osuđen Dušan Buha iz Bačkog Dobrog Polja, koji, inače, nije u srodstvu sa Milošem.

Bonus video: Hapšenje upravnika KPZ Niš


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar