Foto: MUP Srbije

Carinici su u saradnji sa policijom 27. januara 2021. godine na prelazu Gradina otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja autodelova i setova muških i ženskih satova, nakita i pozamanterije.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „folksvagen šaran“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je ka Nemačkoj putovala šestočlana porodica bugarskih državljana, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje 44-godišnji vozač rekao je da sa sobom nose samo lični prtljag, negodujući što su baš oni odvojeni za pregled, jer putuju sa troje male dece, njegovim unucima.

Foto: MUP Srbije

Međutim, ispostavilo se da takva reakcija vozača nije bila bezrazložna, jer je ispod brojnih kofera i torbi u prtljažniku carinik najpre pronašao nove autodelove za „folkvagen šaran“ – set za kvačilo (lamelu, korpu, druk lager i plivajući zamajac).

Pored toga ispod kutija sa neprijavljenim autodelovima pronađeno je i 13 muških i ženskih setova satova, nakta i pozamanterije robnih marki „roleks“ i „luj viton“.

Pretpostavlja se da je reč o kvalitetnim kopijama satova, narukvca, novčanika, naočara i kaiševa pomenutih brendova, čime se povređuje njihovo pravo intelektualne svojine.

Neprijavljena roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar