Oliver Ivnović, Boban Bogdanović
Foto: Zoran Lončarević/KRIK

Boban Bogdanović izneo je danas svoja saznanja o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal, a kako saznajemo on je ponovio sve ono što je ranije istakao za KRIK. On je ranije u ispovesti za KRIK rekao da je od svog prijatelja Aleksandra Gligorijevića saznao da je izvršitelj Ivanovićevog ubistva Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović.

Nakon gotovo dva sata ispitivanja, Bogdanović je iz tužilaštva izašao zadovoljan i kako tvrdi za naš portal, očekuje da se institucije po prvi put ozbiljno posvete istrazi, a trebalo bi i da  bude pozvan kao svedok na suđenju u Prištini.

„Što se tiče tužioca nemam primedbu, bilo je korektno sa njegove strane i izneo sam sva svoja saznanja, sve je proteklo u skladu sa zakonom. Ali još uvek očekujem odgovor na moj zahtev za mere bezbednosti“, istakao je Bogdanović za portal Nova.rs.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, advokat Bogdanovića je nedavno zatražio obezbeđenje za svog klijenta, jer kako tvrdi, primetio je da ga određene osobe slušaju, kao i da mu se telefon prisluškuje.

„Ja sam svoju građansku dužnost ispunio i čini mi se da će sada institucije zaista reagovati, jer ću biti pozvan i kao svedok u Prištini na Kosovu“, rekao je Bogdanović.

Kosovske institucije su nedavno kontaktirale Bogdanovića i najavile da može da očekuje poziv za saslušanje i u kosovskom tužilaštvu.

Pročitajte još:

„Po prvi put su vrlo ozbiljno pristupili istrazi, ali i dalje mora postojati pritisak javnosti, jer ako se desi da predmet ponovo bude sklonjen u fioku onda je jasno da je na ubistvu potpis države“, zaključio je Bogdanović.

Nakon Bogdanovićevog izlaska u javnost, ministar policije Aleksandar Vulin je sutradan sazvao konferenciju za novinare, na kojoj je vređao Bogdanovića i rekao kako je on izneo laži, kao i da nije rekao „ništa novo“.

Ipak, poziv je na iznenađenje javnosti stigao, ali je iz nepoznatih razloga odložen. Prvobitno je saslušanje trebalo da se održi 15. aprila, ali iz neobjašnjenih razloga je pomereno za 20. april.

Prema rečima Bogdanovića, postoji mogućnost da je do odlaganja došlo zbog novih saznanja o ubistvu političara Olivera Ivanovića, koja su povezana upravo sa dešifrovanjem poruka sa Skaja.

„Niko me nije obavestio šta je razlog odlaganja. Zaključujem da je do toga došlo zbog hapšenja Šarića i njegove kriminalne grupe, pretpostavljam da postoji umešanost te grupe u to što se desilo 2018. godine. Verovatno u razgovorima koji su „razbijeni“ postoje i stvari koje su vezane za Oliverovo ubistvo, smatram da je moje pomeranje bilo da bi se svi oni uhapsili i da se ukrste te informacije“, objašnjava Bogdanović za portal Nova.rs.

Podsetimo, Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK je ranije ispričao da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića. Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića.

Njegov prijatelj ubijen je 2020. od ruke svojih nekadašnjih saradnika – Belivukove grupe u kući u Ritopeku, a njegovo telo su iskasapili i na leđima urezali reč “izdaja” jer su otkrili da se okrenuo protiv njih.

BONUS VIDEO: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića: Ko opstruiše istragu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar