Boban Bogdanović Foto: Printscreen/YouTube/Krik

Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je Bobana Bogdanovića na razgovor u petak u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića, saznaje Nova.rs. Bogdanović, koji je za KRIK ispričao da mu je prijatelj poverio da su u ubistvu učestvovale dve kriminalne grupe – Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, navodi da će se rado odazvati pozivu.

Poziv Bogdanoviću stigao je gotovo dve nedelje pošto je u intervjuu za KRIK ispričao da mu je prijatelj Aleksandar Gligorijević – kriminalac iz grupe Veljka Belivuka koji je kasnije ubijen, rekao da je Ivanovića upucao Ljubomir Lainović, da je likvidaciju naručio ozloglašeni biznismen Zvonko Veselinović, kao i da je ubistvo organizovao Milan Radoičić.

Pročitajte još:

Poziv iz tužilaštva mu je upućen početkom prošle nedelje, stoji u dokumentu koji mu je stigao.

Dok je tužilštvo ćutalo, slučajem su se bavili policija i njen ministar Aleksandar Vulin koji su pokušali da ga diskredituju. U saopštenju koji je policija objavila odmah po saslušanju Bogdanovića ističe se da „nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Ministar Vulin je na konferenciji sutradan Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela, a napao je i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.

„MUP sa žaljenjem konstatuje da Bogdanović nije izneo ni jednu novu činjenicu niti je bilo koji od svojih navoda potvrdio bilo materijalnim dokazima, bilo izjavama svedoka.

Svi njegovi navodi se isključivo oslanjaju na njegove navodne razgovore sa pokojnicima i odnose se na navodne radnje pokojnika, te shodno tome potpuno neproverljive“; saopštio je tada MUP.

Podsetimo, Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK je ispričao da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića. Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića. Njegov prijatelj nastradao je 2020. od ruke svojih nekadašnjih saradnika – ubio ga je Belivuk sa članovima klana u kući u Ritopeku, a njegovo telo su iskasapili i na leđima urezali reč “izdaja” jer su otkrili da se okrenuo protiv njih. Bogdanović za KRIK govori i o vezama koje je Gligorijević imao sa Srpskom naprednom strankom i drugim detaljima iz kriminala i sporta.

***

BONUS VIDEO: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića: Ko opstruiše istragu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram