Boban Bogdanović i Oliver Ivanović Foto:Screenshot/Krik/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Boban Bogdanović nedavno je za KRIK izneo svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, koja su izazvala brojne reakcije u javnosti, a on će danas biti saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Bogdanović u razgovoru za Nova.rs ističe da će izneti sva svoja saznanja pred tužiocem, ali i da će pristati na poligraf u nameri da dokaže da govori istinu.

Bogdanović je ranije u ispovesti za KRIK ispričao da je izvršitelj Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović.

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović Foto: N1

Naš sagovornik ističe da će ponoviti sva svoja saznanja koja je ranije izneo, kao i da je dobio informaciju da je ministru policije Aleksandru Vulinu, nakon konferencije na kojoj ga je vređao, zabranjeno da se dalje oglašava o ovom slučaju.

„Apsolutno ću ponoviti sva moja saznanja koja sam izneo. Dobio sam informaciju da je Vulinu, nakon one sramne konferencije gde je izneo neistine, zabranjeno da se ponovo oglašava. Predsednik Aleksandar Vučić mu je zamerio što je izneo neistine jer ga služba nije obavestila da sam ranije bio u Predsedništvu i tražio savet, kao i što su mu podmetnuli informacije da sam radio intervju za KRIK šest meseci ranije. Ta činjenica je sakrivena od predsednika i podmetnuta je laž da je snimanje za KRIK bilo ranije. Pretpostavljam i da je navodno poligrafsko ispitivanje Radoičića podmetnuta kao laž, od strane onih koji su umešani u ubistvo Ivanovića“, rekao je Bogdanović.

Pročitajte još:

Takođe, Bogdanović je ranije istakao kako su ga kontaktirale i službe sa Kosova, te očekuje uskoro poziv i od kosovskog tužilaštva. Inače, njegov advokat podneo je zahtev Tužilaštvu za organizovani kriminal i zatražio obezbeđenje za Bogdanovića, jer mu je kako tvrdi, ugrožena bezbednost.

Ranije je za naš portal istakao da je primetio da ga određeni ljudi prate, kao i da zna da mu je telefon „na merama“.

„Još uvek nema odgovora na zahtev mog advokata, to ću videti na saslušanju. Poslednjih dana ne primećujem te ljude u blizini mesta gde živim, ali kada idem do centra i dalje evidentno je da sam pod merama pratnje. Ako to radi država onda sam zadovoljan i razumem ako je u cilju moje bezbednosti, ali ukoliko su te pratnje od strane onih koji se tiču mojih saznanja koja sam izneo, onda sam zaista zabrinut“, ispričao je Bogdanović.

Ministar Vulin je na svojoj konferenciji, dan nakon izlaska Bogdanovića u javnost, istakao kako je odbio poligraf i kako nije izneo „ništa novo“. Prema rečima Bogdanovića, nije istina da je odbio poligraf, kao i da je spreman da pristane na isti.

„Apsolutno sam spreman na poligraf, mada Tužilaštvo sa pravne strane nije u nadležnosti da me vodi na poligraf. Za mene on nije bitan, već je bitno šta će Tužilaštvo uraditi i nadam se utvrditi sve okolnosti“, zaključio je Bogdanović.

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Bogdanović se osvrnuo i na svoje saslušanje u SBPOK, kada je, kako tvrdi, policijski službenik Ninoslav Cmolić vršio pritisak na njega i praktično ga terao da odmah ode na poligraf kako bi ga diskreditovao.

„Nakon saslušanja u SBPOK stojim pri stavu da su Vulin i Cmolić tog dana hteli da skrenu istragu u drugom pravcu, zarad zaštite onih koji su učestvovali u planiranju ubistva Ivanovića“, istakao je naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Protestna šetnja u Beogradu pod nazivom „Ko je ubio Olivera“ na 4. godišnjicu smrti Olivera Ivanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare