Foto: Uprava Carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, 19. juna 2022. godine na ulazu graničnog prelaza Horgoš otkrili pokušaj krijumčarenja nove garderobe, obuće i galanterije poznatih robnih marki čija je vrednost procenjena na nešto više od milion dinara.

Stvari poznatih robnih marki otkrivene su u prtljažniku “BMW X7“, austrijskih registarskih oznaka, kojim su muškarac i žena putovali iz Austrije ka Crnoj Gori.

Odlučili su se za traku obeleženu zelenim semaforom koja je namenjena putnicima koji nemaju ništa da prijave, što su oboje i potvrdili na pitanje carinika.

Pročitajte još:

Međutim, već na početku detaljne kontrole bilo je jasno da to ne odgovara istini. Naime, čim su otvorili prtljažnik, pred službenicima se ukazalo mnoštvo kesa sa oznakama raznih poznatih robnih marki poput “Louis Vuitton“, “Dolce & Gabbana“, “D-Squared“, “Ralph Lauren“.

Među stvarima koje su neprijavljene pokušali da unesu u zemlju, mnoge su na sebi još uvek imale etikete sa istaknutim cenama.

Foto: Uprava Carina

Bilo je tu i patika, cipela, papuča, ali dosta brendiranih dečijih stvari. Po pojedinačnoj vrednosti izdvajaju se tri torbice marke “Louis Vuitton“ od kojih svaka košta po 1.300 evra, kao i dva para patika iste marke čija je vrednost 750 evra po paru.

Carina Srbije podseća putnike da u Republiku Srbiju za ličnu upotrebu mogu da unesu robu u vrednosti do 100 evra bez naplate uvoznih dažbina i bez obaveze prijavljivanja, ali u slučaju da se radi o vrednijoj robi – prijavljivanje je obavezno, čak i kada je reč o tranzitnim putnicima.

BONUS VIDEO: Zaplenjen heroin na Batrovcima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)