Foto: Printscreen/@dkrasojevicpavicevic, Tviter

Bura koju je na društvenim mrežama izazvao snimak vršnjačkog nasilja u Kraljevu, kad su trojica mladića nasrnula na jednog, dodatno je rasplamsana nakon što se oglasio otac jednog od napadača. Na njega su se obrušili korisnici mreža, drugi roditelji, poručujući mu da je pitanje da li bi se oglasio da se "javnost nije digla na noge" i da bi mu bolje bilo da se ne oglašava s opravdanjima.

Otac dečaka koji na snimku udara svog vršnjaka, oglasio se juče, rakvši da razume ljutnju i bes građana, te da njegov sin dolazi iz poštene porodice, da je pogrešio i da će za to odgovarati.

Međutim, takav njegov postupak izazvao je novi talas uvredljivih komentara i dodatno je potpirio bes korisnika društvenih mreža.

„Da je moje dete ne bih se ja oglašavala opravdanjima nego napisala oglas gde treba nešto da se kopa, nosi teško, radno vreme 12 sati i šaljem im volontera radnika. Ne bi mu na um palo više da nasrne na bilo koga. Sad je udario druga, sledeći put će devojku, kasnije ženu. Ne deluju oni tako mladi baš i naivni. Pustite vi te priče“, napisla je jedna korisnica društvene mreže i osvrnula se na to da je profilna slika ovog oca klovn „iza koga se krije“.

„Ja mu ne sudim samo ovo nije herojski čin već bezobrazluk. Da li bi priznao da se javnost nije digla na noge? Ne bi. Ne sudim, smeta mi ovo veličanje i herojstvo. Neka ćuti i pomogne malom. Tačka“, dodala je ova korisnica Fejsbuka.

Na ove komentare se ponovo oglasio otac dečaka koji je prertukao vršnjaka u Kraljevu.

„Nisam ja nikakav heroj, ni veličina, već zabrinuti roditelj kao i svaki normalan“, napisao je.

Nakon toga na društvenoj mreži je usledila rasprava.

„Ovakvo ponašanje nije stekao preko noći, roditelji su morali da primete gde to vodi! Ima on samo sreće sto je mali koga je udario dete za primer…ali naravno na nekoga jačeg ne bi ni smeo, već samo da se iživljava kao zver na slabijim od sebe. Otac socijalni radnik, pa neka sada pokaze svima kako treba pošteno odraditi svoj posao“, nadovezala se jedna žena komentarom.

„Gospođo da sam mislio drugačije ne bi postupao zadnjih par dana kako sam i uradio, nema veze čije je dete – moje/tuđe, mora da nauči lekciju. Ja se ne krijem iza postupka mog deteta, naravno pogresnog, inače nisam sedeo skrštenih ruku ako verujete, a tako nije vaspitavan…“, napisao je otac dečaka, međutim nije smirio strasti.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare