Foto: Arhiva/Privatna arhiva

Zvezdara, Vrčin, Pančevo, Banatski Brestovac, Loznica, Gornji Milanovac, Kuršumlija, samo su neka od mesta u kojima je Veljko Belivuk imao štek stanove i kuće, što su ujedno i lokacije na kojima su se događali neki od zločina za koje se on i njegova kriminalna grupa sumnjiče.

Belivuk je uhapšen 4. februara zajedno sa Markom Miljkovićem i još 17 osoba zbog sumnje da su izvršili niz teških krivičnih tela, kao što su otmice i ubistva. Tokom prethodnih nekoliko dana, policija neprestano vrši pretrese na mnogo lokacija u zemlji,a za to vreme pronađenje su i neke od vikendica, koje je Belivuk koristio.

Pored „tvrđave“ koju je gradio na Zvezdari, sa visokim zidom i kamerama na svakom koraku, stana gde je živeo sa svojom nevenčanom suprugom, Belivuk je svoje bunkere imao i na stadionu Partizana. Na stadionu u Humskoj, policija je već prvog dana pronašla drogu, oružje, kao i neke materijalne i biološke tragove, koje će biti od koristi za dalju istragu, ali pre svega za suđenje. Belivuka su odmah posle hapšenja  naoružani do zuba policajci i sproveli do tajnih prostorija na stadionu.

Belivuk je imao štek kuću i u Ritopeku, gde su juče bili reporteri našeg portala, a policija je tamo navodno našla mnogobrojne tragove krvi, ali i sredstva za dezinfekciju. Svoje nekretnine, gde se ranijih godina „proširivao“, Belivuk je imao i u Pančevu, gde je navodno bio jedan od čelnika Dinama iz tog grada. U Banatskom Brestovcu, gde su navodno povremeno i držali zatočene svoje žrtve postoji i improvizovano strelište  gde je njegova grupa vežbala rukovanje vatrenim oružjem i pucanje.

Kuća na Zvezdari Foto: Privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, svoje vikendice u kojima je krio drogu, oružje i novac, Belivuk je imao i u Loznici, Gornjem Milanovcu i Kuršumliji. Navodno, tamo su pronađena i tri sefa, kao i neki materijalni dokazi.

S obzirom da je Belivukova grupa brojala mnogo članova, policija je u četvrtak upala na više od 30 lokacija i izvršila pretres. Gde su ostale nekretnine koje su pripadnici ove kriminalne grupe koristili za sakrivanje ali i najteža krivična dela – ubistva, otmice, mučenja, za sada nije poznato, ali je saopšteno da policija na svim lokacijama pronalazi brojne biološke i materijalne tragove.

Foto:Nova.rs

Podsetimo, Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja uhapšen je 4. februara na Rudniku u akciji Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP-om. Pored njega, uhapšen je i Marko Miljković zajedno sa još 17 osoba. Svi su uhapšeni dok su išli da spale vozila koja su koristili za izvršenje krivičnih dela, a terete se za najteža krivična dela, ubistva i otmice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar