Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vođa navijačke grupe "Principi" Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, uhapšen je noćas u velikoj akciji MUP i BIA, a postavlja se pitanje zbog čega je on danas "pao", kada ga je policija i pre samo nekoliko dana privodila na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu. Osnivač pokreta Oslobođenje i bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović u razgovoru za portal Nova.rs kaže da je očigledno reč o političkim razlozima hapšenja, s obzirom da su službe sigurno znale da Belivuk krivična dela čini godinama unazad.

Belivuku ovo nije prvi put da je hapšen, a pre samo nekoliko dana našao se, takođe, u prostorijima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), i to neposredno po sletanju na aerodrom, nakon kraćeg boravka u Crnoj Gori kod vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera.

Pročitajte još:

Ipak, i dok se policija tada ograđivala od privođenja Belivuka, rekavši da „nije uhapšen, već priveden na informativni razgovor“, samo nekoliko dana kasnije dočekali smo i spektakularno hapšenje.

Da je policija i tada očigledno imala saznanja i sumnjičila Belivuka da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je činila najteža krivična dela među kojima su teška ubistva i otmice, jasno je postalo nakon današnje velike akcije službi, međutim postavlja se pitanje zašto se na hapšenje čekalo do sada.

Bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović kaže za naš portal da je očigledno reč o političkoj pozadini.

„Verujem da je sad izabran momenat za hapšenje iz nekih političkih razloga. Pretpostavljam da je samo to, policija je znala za izvršenje njegovih krivičnih dela godinama unazad, tako da je samo sad izabran momenat koji je najviše odgovarao. Ja sam više puta izjavljivao da je ova grupa bila povezana sa bivšom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović, a potom i sa vrhom Srpske napredne stranke (SNS)“, kaže Dumanović i dodaje:

„Vrlo je moguće da su za datum hapšenje odredili dan kada je i 100 dana Vlade, pa da kažu: „Eto, za 100 dana Vlade imamo jedno ovakvo hapšenje““, kaže Dumanović.

Između ostalog i o 100 dana Vlade govorio je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, rekavši da je „Belivuk priveden 100 dana od kada je  predsednik Aleksandar Vučić naložio pojačanu borbu protiv kriminala“.

Foto:TANJUG / RADE PRELIC

Podsetimo, velika akcija sprovedena je tokom noći, a pretresi i uviđaji su izvršeni na 30 lokacija. Oružane snage policije, inspektora i pripadnika BIA, rano jutros su počeli da vrše i pretrese stadiona Partizana i “Rajko Mitić”.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sem Belivuka, u akciji su privedeni i njegovi najbliži saradnici Marko Miljković, Boris Karapandžić, Milovan Tadić i drugi.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar