Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Suđenje Dejanu Stanojeviću, vozaču "Koridora Srbije", optuženom za nesreću na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojoj je prošle godine poginula Stanika Gligorijević (52), odloženo je do daljnjeg zbog vanrednog stanja i epidemije koronavirusa.

S obzirom da je suđenje zakazano za 8. april odloženo, na narednom ročištu biće saslušani sudski veštaci i biće pregledan snimak nesreće koja se dogodila 31. januara 2019., u kojoj je poginula Gligorijevićeva (52), dok je još pet osoba povređeno, među njima i direktor „Koridora“ i funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić.

Na prethodnom ročištu, održanom 12. februara, saslušani su svedoci nesreće, među kojima i direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić. Direktor „Koridora“ je tada rekao da bi „da bi voleo da vrati vreme unazad i da taj dan nije ni postojao“.

Kako je Babić ispričao, on je u momentu sudara spavao na zadnjem sedištu „škode superb“, dijagonalno od vozača i da su ga probudili kočenje i inercija.

Podsetimo, tragedija se desila 31. januara 2019., kada je optuženi Stanković, upravljajući službenom „škodom“, udario u „opel astru“ koja je bila u traci za naplatu putarine, nakon čega se ona odbila i zakucala u zadnji deo „folksvagena“ koji je napuštao rampu. Na licu mesta poginula je Gligorijevićeva, dok je pet osoba lakše i teže povređeno. Stankoviću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, dok je tužilaštvo tražilo da se on kazni sa najmanje pet godina robije.

Podneo ostavku

Inače, direktor „Koridora Srbije“ je nakon pomenute nesreće podneo ostavku na ovu funkciju.
„Izgubljen je jedan ljudski život. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora “Koridora Srbije“, rekao je Babić tada za medije.