Veljko R. Foto: Privatna arhiva

Ljiljana Ratković, baka mladića Veljka, koji je u subotu uveče preminuo u Mrčajevcima, nakon što se srušio na bini na manifestaciji "Kupusijada", kaže da je njen unuk bio savršeno dete i da ne može da shvati da ga nema više.

„Ja sam mu bila sve. I on meni. Voleli smo se neizmerno. I poštovali. Veljko je bio divno dete“, priča Ljiljana, dok joj su se suze slivale niz obraze, držeći u rukama čvrsto album sa fotografijama unuka.

Ispričala nam je da je zadnjih petnatest godina živeo kod nje, jer je ona dobila starateljstvo nad njim.

Naime, Veljku je majka preminula kada je imao šest godina i od tada je živeo sa bakom Ljiljanom.

„Veljko je završio osnovnu muzičku školu. Svirao je flautu. I u vreme pre osnovne i srednje škole puno vremena je provodio sa KUD „Riznica“. U školi je bio vukovac. Onda je upisao Srednju elektrotehničku školu. I nju je završio kao jedan od najboljih đaka. Hteo je da upiše fakultet, ali nije uspeo da upadne na budžet, a ja nisam mogla da mu platim školovanje“, ispričala nam je baka dok je tužna stajala na vratima stana u Kraljevu.

Veljko je prema njenim rečima, povremeno radio. Od rada na računarima koji je dobro poznavao, pa do benzinske stanice. A komšije ga poznaju kao divnog mladića.

Foto: Rina.rs

„Ja sam bio u šoku kad sam u nedelju ujutro čuo da je umro. Viđao sam ga kako igra basket, a znao je u našem dvorištu često da vežba. Voleo je sport. Nikada neću zaboraviti zvuke flaute koji su se čuli iz njegove sobe, dok je vežbao“, kaže jedan od komšija kojeg smo zatekli u dvorištu ispred zgrade.

Bonus video: Osmoro Zaječaraca uhapšeno zbog krijumčarenja migranata

 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar