ŠARIĆ. Zašto padaju presude protiv Darka Šarića, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u svojoj optužnici od 12. oktobra prošle godine, Višem sudu u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, predložilo suđenje u odsustvu za ukupno sedam lica koja su u bekstvu, među kojima i prema okrivljenim Arsi Šariću i Dušku Šariću.

Sud je usvojio ovaj predlog Tužilaštva za organizovani kriminal i doneo rešenje o suđenju u odsustvu prema svih sedam okrivljenih.

Međutim, veće Apelacionog suda Beogradu, u sastavu sudija Milimir Lukić, Sretko Janković i Marko Jocić je po žalbama odbrane ukinulo rešenje Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal o suđenju u odsustvu u odnosu na okrivljene Arsa i Duška Šarića i vratilo predmet na ponovno odlučivanje.

Danas je krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal ponovo odlučivalo o predlogu TOK i opet je donelo istu odluku da se i prema okrivljenim Arsu i Dušku Šariću sudi u odsustvu.

Na to rešenje odbrana opet ima pravo žalbe.

Kako saznajemo,za danas zakazano pripremno ročište je još nizvesno.

Podsetimo,Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je zatvorski pritvor i odredio meru zabrane napuštanje stana advokatu Dejanu Lazareviću, drugooptuženom pripadniku organozovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojoj treba da otpočne suđenje za pokušaj ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića.

Lazarević je prebačen u kućni pritvor baš uoči početka postupka, odnosno pripremnog ročišta, koje je trebalo da se održi 20. februara.

Odluku da se Lazarević prebaci u svoj stan donelo je tročlano veće Apelacionog suda, koje su činile sudije Sretko Janković, Milimir Lukić i Maja Ilić.

Lazarević se optužnicom tereti da je sa okrivljenim Šarićem dogovarao ubistvo Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupcima koji se od ranije vode protiv Šarića zbog šverca kokaina i pranja novca, kao i da je, nakon što je grupa odustala od ubistva, učestvovao u pokušajima diskreditacije Joksovića kao svedoka saradnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar