Dejan Lazarević i Darko Šarić
Dejan Lazarević i Darko Šarić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako N1 nezvanično saznaje, odlaže se pripremno ročište u postupku protiv Darka Šarića, advokata Dejana Lazarevića i još 13 osoba koje je zakazano za 14.30 u Specijalnom sudu u Beogradu.

Razlog odlaganja je to što branilac Milana Vučinića traži odlaganje zbog bolesti, a takođe nema iskazane dostave poziva za okrivljenog Aleksandra Boškovića.

Podsetimo Dejanu Lazareviću, Apelacioni sud je 17. februara ukinuo pritvor u kom se nalazio deset meseci i odredio blažu meru zabrane napuštanja kućnog pritvora uz elektronski nadzor, odnodno nošenje nanogice.

Pročitajte još:

Odluku o ukidanju pritvora Lazareviću je donelo apelaciono sudsko veće u sastavu: Milimir Lukić, Sretko Janković i Maja Ilić, piše N1.

Inače, sudija Sretko Janković bio je član veća Apelacionog suda koje je u 2022. Darka Šarića pravosnažno osudilo na 14 godina zatvora za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope. Time je Apelacioni sud Šarića osudio na nižu kaznu zatvora (za godinu dana) od svoje prvobitne presude. Podsetimo, tada je Šarić dobio manju kaznu od svog podređenog saradnika Gorana Sokovića koji je tada osuđen na 15 godina zatvora.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Lazarević je uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem 14. aprila 2022. godine, kao deo Šarićeve organizovane kriminalne grupe optužene za niz krivičnih dela.

Prema navodima optužnice, u koju je N1 imao uvid, Darko Šarić napravio je plan sa svojim saradnicima da se iz osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku protiv Šarića za šverc 5,7 tona kokaina. Kada u tome nisu uspeli, Šarić je naložio diskreditaciju Joksovića, kako bi na taj način izgubio status svedoka saradnika. Sve to je Šarić sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem i drugim saradnicima dogovarao u porukama kroz Skaj aplikaciju na kriptovanom telefonu, dok je bio u privoru, navodi N1.

Nebojša Joksović Foto: privatna arhiva

Takođe, Dejan Lazarević bio je advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i još desetak drugih optuženih pripadnika Belivukovog klana, kojima se sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić tokom svog svedočenja u ovom postupku rekao je da je advokat Dejan Lazarević Belivuku i Miljkoviću dao na raspolaganje svoju kuću u Lisičjem potoku, da je Miljković plaćao sve dažbine za tu kuću, da su se viđali sa njim na ručkovima i sastancima kao i da im je dojavljivao da se sprema hapšenje čitave grupe. Prema navodima tužilaštva, Belivukov klan je oteo i ubio Nikolu Mitića. Saradnik Lalić je tvrdio i da je baš Lazarević zaslužan što su snimci te otmice sa nadoznih kamera obrisani, jer je Mitić otet na Dedinju u komšiluku Dejana Lazarevića.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a zaplenili su oko tri kilograma kokaina i uhapsili jednu osobu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar