Foto: Printscreen/YouTube/Embargo Portal

Tokom vanrednog stanja i policijskog časa proglašenog na teritoriji Srbije, usled borbe sa suzbijanjem koronavirusa, građani Srbije, zaključani u svojim domovima, ostali su šokirali organizovanjem bakljada po krovovima zgrada širom Beograda, ali i drugih gradova. Policija još uvek nije privela pravdi lica koja su protestvovala u navijačkom dekoru na krovovima zgrada, odgovarajući na proteste lupanja u šerpe koji su bili aktuelni tih dana, a portal Nova.rs otkriva da su među "bakljašima" bili i pripadnici navijačke grupe Partizana "Anti Romi".

Bakljade su bile kontraprotest buntu građana, koji su lupanjem u šerpe sa terasa i prozora, kao i puštanjem muzike iz svojih domova, izražavali nezadovoljstvo zbog politike koju vodi predsednik države Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

Nakon što su protesti građana pod sloganom „Bukom protih diktature“ postajali sve bučniji, pojavio se i kontraprotest. Grupe maskiranih mladića, tokom policijskog časa, pele su se na krovove višespratnica širom Beograda i pravile bakljade. Zbog njih dosad nije niko uhapšen, a portal Nova.rs saznaje da su među bakljašima bili i pripadnici navijačke grupe Partizana „Anti Romi“.

Vođa ove grupe je L. B., a reč je o frakciji Grobara koja je najzastupljinija u beogradskom naselju Karaburma. Ranije su bili bliski grupi Miloša Radisavljevića Kimija, koji je svojevremeno predvodio grupu „Alkatraz“.

Ipak, primat nad grupom „Alkatraz“ poslednjih godina preuzela je grupa „Janjičari“, sada „Principi“, koju predvodi nedavno uhapšeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja. Kimi se povukao u navijačku ilegalu, a ubrzo je došao i razlaz između „Anti Roma“ i „Alkatraza.

Podsetimo, sem pripadnika navijačkih grupa tih dana na krovovima su viđane i pristalice Srpske napredne stranke (SNS). Do danas nije razjašnjeno kako je moguće da su pomenuti bakljaši dobili dozvole za kretanje, s obzirom da je ono bilo zabranjeno u to vreme.

Da je jasno da je pomenuti „bunt“ bio organizovan od strane režima, nesumnjivo su na to ukazivali povici koji su se mogli čuti sa krovova zgrada. Tako su na Bežanijskoj kosi, oni koji su palili baklje, uzvikivali „Đilase lopove“. Baklje su paljene i na Vračaru, a tamo je skandiranje protiv lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa puštano preko ozvučenja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Dragan Đilas

Sumnju da iza svega stoji SNS podgrejalo je i to što je poslanik Spske napredne stranke Vladimir Đukanović najavio da će pristalice naprednjaka odgovoriti na lupanje šerpi u 20.05, a koje organizuju građani. Tako su u nekoliko gradova, dva i po sata nakon početka policijskog časa, pristalice SNS napravile bakljadu na krovovima zgrada i skandirali protiv Đilasa.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar