Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/Studio B/Agape

Miroslav Mika Aleksić, čuveni dramski pedagog i vlasnik škole glume u Beogradu, koji je priveden sinoć u stanicu policije, jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović, biće sutra saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Naime, Aleksića je prijavila Radulovićeva, ali i još nekoliko devojaka, od koji su neke maloletne. Kako Nova.rs saznaje, Aleksić bi trebalo da sutra bude saslušan u nadležnom tužilaštvu, nakon čega će sud doneti odluku o tome da li će mu biti određen pritvor do 30 dana.

Pročitajte još...

Inače, nakon saslušanja, tužilaštvo će u sklopu istrage, saslušati i napastvovane devojke, koje su se našle na meti ovog seksualnog predatora. Potom će tužilaštvo doneti odluku da li će biti podignuta optužnica, koju bi naknadno trebalo da potvrdi sud.

Podsetimo, školu Mike Aleksića, koja je jedna od istaknutijih u Srbiji, deca upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović, koja je odlučila da podeli sa javnosti šta je doživela, deo grupe postala je sa 11 godina, a u grupama je bilo od 25 do 30 polaznika.

Milena Radulović Foto:Nova S

U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Mlada glumica nije želela da priča o detaljima silovanja, rekavši da je sve ispričali policajcima.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare