Hana Selimović: Iz Aleksićeve grupe nisam izašla bez trauma

Društvo 17. jan. 202108:53 > 13:00
Podeli:
Foto: Medija Centar Beograd

Glumica Hana Selimović podržala je koleginicu Milenu Radulović nakon njene ispovesti da ju je čuveni pedagog glume Mirislav Mika Aleksić silovao. Ona je navela da i sama vuče traume iz perioda kada je kao tinejdžerka pohađala Mikinu grupu.

Haninu objavu sa Fejsbuka prenosimo u celosti.

„Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar. I u ovako jezivim situacijama je praznik prisustvovati ženskoj hrabrosti i snazi.

Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar. I u ovako jezivim situacijama je praznik prisustvovati ženskoj hrabrosti…

Posted by Hana Selimovic on Субота, 16. јануар 2021.

Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle, nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to nezanemarijivih. I to svi ljudi koji me bolje poznaju znaju.

Pročitajte još:

Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno uz još aplauze o vrsnoj pedagogiji.

Dugo nakon odlaska odatle sam se osećala usamljeno u svom doživljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba, prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono što pak jesam znala je da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla – idite na tu audiciju.
I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav me too pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavljanju maloletnica.

Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila.“

Podsetimo, poznata glumica Milena Radulović u ispovesti koju je dala za „Blica“ ispričala je da je Aleksić, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta.
Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

Aleksić je radio sa nekim od najvećih imena srpskog glumišta u Dramskoj grupi Radio Beograda gde je nekada radio, a kasnije u dramskom studiju Stvar srca, koji inače vodi sa suprugom glumicom i profesorkom Biljanom Mašić.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar