Foto: Uprava Carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili pokušaj jednog vlasnika gejmerske igraonice iz Prištine da prokrijumčari 11 grafičkih kartica i jedan multimedijalni uređaj.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven kada je tokom večeri na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao Audi A6 sa probnim tablicama kojim je upravljao 34-godišnji Albanac sa Kosova.

On se, u društvu jednog saputnika, iz Nemačke uputio ka APKiM, a u susretu sa carinskim službenicima na prelazu, obojica su potvrdila da nemaju ništa da prijave.

Foto: Uprava Carina

Vozilo je izdvojeno za detaljnu kontrolu, kada je otkriveno da se u prtljažniku nalazi čak 11 grafičkih kartica marke “Geforce“ i jedna multimedija za auto, čija je ukupna vrednost
procenjena je na iznos od preko 23.000 evra.

Kako vrednost robe otkrivene u prekršaju prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona prevožena, prema važećim propisima, i vozilo se privremeno zadržava. Time se vrednost ovog prekršaja popela na preko 45.000 evra.

Foto: Uprava Carina

Prema saznanjima sa lica mesta, izvesno je da će protiv vlasnika gejmerske igraonice biti pokrenut krivični postupak, s obzirom da je reč o krivičnom delu – nedozvoljena trgovina.

BONUS video: Teška saobraćajna nesreća kod Subotice

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar